Meklēt...

Krēsls

Ģertrūdes ielas teātris
Pievienot vērtējumu
10.0
3 vērtējumi

Valsts departamenta radiotelegrāfists Juris Gulēns, jauns, spēcīgs vīrietis, ar mīlestības kveldināto dedzību sirdī, strādā Vientuļās salas postenī. Neviena cilvēka, neviena kustoņa, apkārt vien ūdens un klintis – tā bez maiņas jānodzīvo viens mēnesis, toties maksā divkāršu algu. Un brīžos, kad mūžīgas ilgas un trakas iedomas jāpārdzīvo un jānoslīcina jūras sāļumā, līdzi vienmēr nāk Zentas maigā balss. Atgriežoties no savas otrās maiņas, Juris steidzas savu iemīļoti bildināt, taču viņu sagaida nepatīkams pārsteigums, par ko viņam pavēsta sarkans plīša krēsls ar atzveltni. Jura lūpas sāk kūpēt, smadzenes sāk ļodzīties un rīkles galā lasās briesmīgs kliedziens...

Izrāde pievēršas galvenā varoņa pārdzīvojumiem, atrodoties ilgstošā izolācijā no ārpasaules un piedzīvojot pašam nemanāmas apziņas deformācijas. Iedvesmojoties no Aleksandra Čaka spilgtās, poētiskās valodas, ar objektu teātra un filmu ieskaņošanas paņēmieniem radošā komanda skatītāju ieved Jura Gulēna subjektīvajā pasaulē, kur iedomas un sapņi savijušies ciešā mezglā ar realitāti.

Sezona
2020 / 2021
Pirmizrāde
12. februārī, 2021.

Radošā komanda

Autors Aleksandrs Čaks
Režisors Andrejs Jarovojs
Gaismu māksliniece Dina Beināre
Mūzikas autori Normunds Balodis
Olivers Tarvids
Scenogrāfs Rūdolfs Bekičs
Video mākslinieks Valters Krūzkops

Nav atsauksmju

Nav pievienota vēl neviena atsauksme, esi pirmais!

delfi.lv
delfi.lv - Anna Andersone

Ir saprotams, kāpēc Andrejs Jarovojs izvēlējies iestudēt šo darbu, – vientulība un izolācija ir pašreizējā realitāte daudziem, un ir svarīgi, ka māksla to redz un komentē.

lsm.lv
lsm.lv - Kitija Balcare

Pēc Aleksandra Čaka stāsta motīviem tapušais iestudējums “Krēsls” Ģertrūdes ielas teātrī ne vien liek ilgoties pēc teātra zāles tumsas, bet arī atgādina, cik svarīgi ir ticēt pašiem sev. Un laikus ieklausīties.

diena.lv
diena.lv - Atis Rozentāls

Aleksandra Čaka stāsts Krēsls kļuvis par pamatu Ģertrūdes ielas teātra tālizrādei Andreja Jarovoja režijā.