Meklēt...

Uz Akapulko, kundze

Valmieras Drāmas teātris
Pievienot vērtējumu
8.2
5 vērtējumi

Nata ir 20 gadus laimīgi precējusies, viņai ir uzticams vīrs, viņa ir māte mīlošam pusaudzim, viņas māsa, kura dzīvo pie viņas, beidzot precēsies. No malas raugoties, ideāla ģimene. Pēkšņi vienu rītu Natai piezvana kāds noslēpumains svešinieks ar piedāvājumu doties uz Akapulko, un tas viņai liek paskatīties uz sevi un savu dzīvi no malas.

Franču dramaturga Īva Žamiaka (Yves Jamiaque, 1918-1987) luga “Uz Akapulko, kundze!” (“Acapulco Madame”) sarakstīta 1976.gadā un pieder pie bulvārkomēdijas žanra, kam raksturīgas salontipa lugas ar intelektuāliem, asprātīgiem dialogiem un komiski izspēlētiem pārpratumiem. Latvijā dramaturga lugas uzvestas vairākkārt. Kādreizējais Valmieras teātra aktieris un režisors Edmunds Freibergs lugu pirmo reizi iestudēja Nacionālajā teātrī 1989.gadā ar Astrīdu Kairišu un Uldi Dumpi galvenajās lomās, Valmieras teātra iestudējumā režisors galvenās lomas ir uzticējis aktieriem Ievai Puķei un Imantam Stradam.

Izrādes ilgums
2st. 50min.
Sezona
2019 / 2020
Pirmizrāde
18. oktobrī, 2019.

Atsauksmes

Javeta – 9.0

Ļoti reāla izrāde, tuvu dzīves īstenībai.

0
kroders.lv
kroders.lv - Gundega Saulīte

Izrāde nepārprotami apliecina ilgu un uzdrošināšanās vajadzību kaut vai attiecību rutīnas pārvarēšanai vai savstarpējās uzmanības “restartēšanai” laulāto dzīvē. Iestudējumā sastopam Edmundam Freibergam vien raksturīgu delikātu, klusu smalkjūtību un ironisku vieglumu notikumu risinājumā.

izrades.lv
izrades.lv - Atis Rozentāls

Jauniestudējumā Uz Akapulko, kundze! režisors Edmunds Freibergs nopūš putekļus XX gadsimta 70. gadu komēdijas formā jau ietvertajam feministiskajam vēstījumam.