Meklēt...

Bītlu jaunais albums

Jaunais Rīgas teātris
Pievienot vērtējumu
8.7
20 vērtējumi

Aktieru improvizācijas, iedvesmojoties no zinātniskās fantastikas tekstiem (Rejs Kurcvails, Ians Makjuans, Andrejs Kurpatovs, interneta dzīles) un jaunākajiem pieejamiem pētījumiem biorobotikas industrijā.


“Zinātnieki visā pasaulē (dažādās vietās un neatkarīgi viens no otra, tai skaitā Rīgā) jau kādu laiku strādā pie problēmas, kuru mēs pazīstam ar nosaukumu - mākslīgais intelekts. Vai vēl konkrētāk - pie biorobota izgatavošanas. Tas ir robots, kurš ārēji un fiziski maksimāli līdzinātos dzīvam cilvēkam, un kura "iekšējais kompjūters" imitētu cilvēka smadzeņu darbības procesu. Zinātniskās fantastikas etaps ir aiz muguras un pirmie bioroboti tiek jau izmēģināti un pat publiski demonstrēti zinātniskās konferencēs visā pasaulē no Tokijas līdz Davosai. Izgatavotāji prognozē, ka tuvāko 15-20 gadu laikā tie varētu parādīties arī pārdošanā. Bioroboti cilvēkiem noderēs gan mājas solī, gan kā sarunu biedri, draugi un seksuālie partneri. To cena varētu līdzināties jauna auto vidējai cenai (sākot no 20 000 EUR) un arī to izplatība ar laiku skaitliski būs līdzīga," - tā izrādes tēmu raksturo režisors Alvis Hermanis.


Sākotnēji iestudējumā spēlēja arī Telma Auziņa un Emīls Ralfs.

Izrādes ilgums
3st. 15min. (2 cēlieni)
Sezona
2019 / 2020
Pirmizrāde
4. decembrī, 2019.

Atsauksmes

Arta – 9.0

Izrāde bija ļoti interesanta, nevienā momentā nelikās garlaicīga. Humors, negaidīti pavērsieni, atsevišķi skumji momenti un neērti momenti. Kopumā izrāde likās aizraujoša un diezgan reti to var teikt par izrādēm.

0
Baiba – 8.0

Dažiem jaunajiem aktieriem ir milzīgs potenciāls! Patīkami pavadīts vakars! Paldies!

0
la.lv
la.lv - Ilze Kļaviņa

Cilvēku attiecības, ko jaunie aktieri tīši vai netīši spēlē ar tādu kā sterilitāti un seklumu, salīdzinājumā ar robotu, izskatās garlaicīgāki.

satori.lv
satori.lv - Anna Belkovska

"Bītlu jaunais albums" uz teātra skatuves piedāvā seriāla "Black Mirror" epizodi, kas dod iespēju vienlaicīgi gan bīties no mākslīgā intelekta, gan apbrīnot to.

diena.lv
diena.lv - Atis Rozentāls

Konfrontējot cilvēku pasauli ar mākslīgo intelektu, Jaunā Rīgas teātra aktieru kursa studenti izrādē Bītlu jaunais albums azartiski izspēlē stāstu, apejot didaktikas riskus.