Meklēt...

Māte

Dailes teātris
Pievienot vērtējumu
7.3
3 vērtējumi

Mātes dzīvē valda liels tukšums. Viņa nevienam vairs nav vajadzīga. Visi no viņas aiziet viens pēc otra. Bērni jau ir aizgājuši. Tagad ir vīra kārta. Bet viņa neprot un negrib dzīvot bez sava mīļā dēla Nikolā. Bez sava dzīves prieka.

Kad mīlestība ir pārāk stipra, tā drīzāk iznīcinās nekā atlaidīs prom no sevis. Kā žņaugs ap kaklu, kas neļauj brīvi elpot.

Māte, Tēvs un Dēls satiekas, lai atvadītos un noslēgtu Floriana Zellera ģimenes triloģijas iestudējumu sēriju, atgriežoties pie visa sākuma – Mātes.

Sezona
2019 / 2020
Pirmizrāde
29. janvārī, 2020.

Nav atsauksmju

Nav pievienota vēl neviena atsauksme, esi pirmais!

diena.lv
diena.lv - Atis Rozentāls

Dailes teātra izrādē Māte režisors Intars Rešetins akcentē saistību ar abām pārējām Floriana Zellera triloģijas daļām, taču to iespējams skatīties arī kā atsevišķu mākslas faktu.

ir.lv
ir.lv - Zane Radzobe

Arī izrāde Māte Dailes teātra Kamerzālē ir stāsts par pieaugšanu, tikai skatīts no pretējās — vecāku — puses, un šajā izrādē režisors riskējis, skaudrāk izceļot patoloģijas tēmas. Risks attaisnojies — Māte pierāda, ka Rešetins savā meistarībā krietni izaudzis. Bet apžilbinoši spožu šo uzvaru padara aktrise Lilita Ozoliņa Mātes lomā.