Meklēt...

Bernardas Albas Nams

Liepājas teātris
Pievienot vērtējumu
9.2
6 vērtējumi

Bernardas Albas nams ir stāsts par sievietēm vīriešu pasaulē. Pēc vīra nāves Bernardas Albas namā tiek pasludinātas sēras. Viņas meitas ir pakļautas mātes noteiktajiem likumiem, kontrolei un dzelžainajai kārtībai. Kad vecākai meitai tiek dota iespēja saderināties, Bernardas nama pamati sāk šķobīties – tos šķoba gan māsu savstarpējās nesaskaņas, gan mīlestība pret māsas līgavaini, kas mostas vairākās no viņām. Šajā izrādē uz skatuves tiks radīta jauna, teatrāla pasaule, kura būs gan ārdoša un stihiska, gan sievišķīga un mīloša vienlaicīgi.

Sezona
2018 / 2019
Pirmizrāde
8. decembrī, 2018.

Atsauksmes

Skujins – 9.3

Ļoti. Scenogrāfija, horeogrāfija un aktierspēle vienā veselumā. Sievietes. Sievietes par sieviešu iekšējās pasaules spēku.

0
delfi.lv
delfi.lv - Dita Jonīte

Režisors Viesturs Meikšāns Liepājas teātrī atgriezies ar Frederiko Garsijas Lorkas lugu "Bernardas Albas nams", mēģinot inventarizēt patriarhātu mūsdienu sabiedrībā. Lugā darbojošās personas ir tikai sievietes, iestudējumā – ne tikai, kas liek domāt sarežģītākās kategorijās.

diena.lv
diena.lv - Atis Rozentāls

Viestura Meikšāna versijā par Federiko Garsijas Lorkas drāmu Bernardas Albas nams dominē šerpums un kaislīga konkurence par vietu pie vīrieša sāniem, un tajā tiek atrasts mirklis aizkustinošam maigumam

satori.lv
satori.lv - Valda Čakare

Kaut uz skatuves redzam tikai sievietes, viņu pasaules centru veido vīrietis, kuru iepazīstam daiļrunīgos skatienos un slāpētas jūsmas pilnos vārdos.

ir.lv
ir.lv - Edīte Tišheizere

Režisors Viesturs Meikšāns Liepājas teātrī iestudējis Federiko Garsijas Lorkas lugu Bernardas Albas nams, ar dziļu līdzjūtību atklājot nocietinātas sirds mokas