Meklēt...

Kalpa Zēna Vasara. Sākums

Jaunais Rīgas teātris
Pievienot vērtējumu
8.7
11 vērtējumi

Pēc Jāņa Akuratera darba "Kalpa zēna vasara".

Izrādes režisors: “Šī ir mana tēva mīļākā grāmata. Mans tēvs ir cēlies no Zemgales zemniekiem. Tātad - no laukiem. Tāpat kā mēs visi. Jānis Akuraters to sarakstīja, dzīvodams tālu prom no Latvijas. Kaut kādā ziņā mēs visi šodien esam "tālu prom no Latvijas". Šī grāmata palīdz to atcerēties - no kurienes mēs nākam. Un kur tas viss sākās.”


Vēlāk izrādēs spēlē tikai šis sastāvs:

Alvis Hermanis, Jānis Grūtups, Toms Harjo, Marta Lovisa, Agate Krista, Gerds Lapoška, Ritvars Logins, Matīss Ozols, Elvita Ragovska, Lolita Stūrmane.

Izrādes ilgums
1st. 40min. (1 cēliens)
Sezona
2018 / 2019
Pirmizrāde
17. novembrī, 2018.

Nav atsauksmju

Nav pievienota vēl neviena atsauksme, esi pirmais!

delfi.lv
delfi.lv - Dita Jonīte

Tas ir drosmīgs solis no režisora Alvja Hermaņa puses – vien pāris mēnešus pēc iesildīšanās aktiermākslas studijās parādīt savus audzēkņus tik spožās prožektoru gaismās. Uz Jaunā Rīgas teātra skatuves iestudējumā "Kalpa zēna vasara. Sākums" redzami gandrīz visi šovasar Latvijas Kultūras akadēmijas aktierkursā uzņemtie jaunieši. Jaunajā uzvedumā viņi šķiet spēka pilni, gaiši un gudri.

teatravestnesis.lv
teatravestnesis.lv - Undīne Adamaite

Šie jaunie aktieri ir kā pirmoreiz ieraudzīta ainava pilnīgi svešā pilsētā. Protams, par katru ir kaut kāds pirmais iespaids, bet diez vai tam šobrīd ir kāds svars. Kalpa zēna vasara. Sākums ir veidota kursa un ansambliskuma skaistumā.

lsm.lv
lsm.lv - Kitija Balcare

Svaiga gaisa malks. Tīrs personību kailums uz žilbinoši baltas lapas. Režisors Alvis Hermanis sava tēva mīļāko grāmatu – Jāņa Akuratera stāstu “Kalpa zēna vasara” – ļauj izstāstīt nevienam citam kā pašai jaunībai.

diena.lv
diena.lv - Atis Rozentāls

Jaunā Rīgas teātra topošie aktieri necenšas pārsteigt ar sarežģītu uzdevumu veikšanu, bet atklāj savus priekšstatus par Jāņa Akuratera Kalpa zēna vasaru

satori.lv
satori.lv - Silvija Radzobe

Izrādes prologu un epilogu, kā jau minēts, runā Hermanis. Sākumā rodas iespaids, ka viņš ir drusku uztraucies un bozīgs, beigās – ka nedaudz pašironiski noskaņots. Režisora runātais teksts ir dziļas nostalģijas piesātināts.

ir.lv
ir.lv - Zane Radzobe

Izrāde Kalpa zēna vasara. Sākums pārsteidz ar režisora Alvja Hermaņa atklātību