Meklēt...

Mazās Traģēdijas

Valmieras Drāmas teātris
Pievienot vērtējumu
10.0
1 vērtējums

Zināt, kas ir Aleksandrs Puškins? Tas ir tas puisis, ko vecākā paaudze dažkārt piesauc vietā un nevietā. Nu, jā, vēl Puškins bija savas dzīves laikā slavens duelants un dzejnieks. Gan vienā, gan otrā no šīm mākslām viņš bija sasniedzis zināmus panākumus. Bez vētrainas uzdzīves un kalpošanas valsts dienestā šis pats iepriekš minētais Puškins visu laiku rakstīja un savas “Mazās traģēdijas” nosauca par varoņdarbu, kuru radījuši prāta novērojumi un sirds skumjas. Starp citu, par ģēniju Puškinu sauca jau viņa dzīves laikā.  

1830.gadā, holeras epidēmijas dēļ izolējoties no ārpasaules, Puškins Boldinā saraksta četras viencēliena lugas – "Skopais bruņinieks", “Mocarts un Saljēri”, “Akmens viesis” un “Dzīres mēra laikā”, tās apvienojot zem viena nosaukuma “Mazās traģēdijas”, tām kļūstot par nedalāmu darbu, tāpēc Valmieras teātra iestudējumā ir iekļauti visi četri viencēlieni.

Līdz 14 gadiem neiesakām! 

Sezona
2017 / 2018
Pirmizrāde
22. septembrī, 2017.

Nav atsauksmju

Nav pievienota vēl neviena atsauksme, esi pirmais!

teatravestnesis.lv
teatravestnesis.lv - Uģis Segliņš

Tādu es ieraudzīju šo izrādi. Drusku pār mēru, bet Valmieras teātris var atļauties zināmu huligānisma devu – tam nekad nav bijusi lēta teātra slava.

diena.lv
diena.lv - Atis Rozentāls

Aleksandra Puškina Mazās traģēdijas Valmieras teātrī pakļautas pamatīgai dekonstrukcijai un pārvērstas par spēli, kurā var arī neizdzīvot.