Meklēt...

Zelta zirgs

Latvijas Leļļu teātris
Pievienot vērtējumu
8.5
2 vērtējumi

Dejotājs, aktieris un režisors Duda Paiva ir dzimis Brazīlijā, bet pēdējos 20 gadus dzīvo un veido iestudējumus Nīderlandē, vienlaikus strādājot projektos daudzās pasaules valstīs. Ar savu jaunatklāto leļļu un dejas mākslu sintēzi viņš ir radījis unikālu skatuves valodu, kļūstot par vienu no oriģinālākajiem leļļu teātra režisoriem 21. gadsimtā. Dudas Paivas izrāžu uzmanības centrā ir spēja vienam prātam kontrolēt un manipulēt vairāku objektu dzīvi, mijiedarboties starp tiem. Attīstījis šo tehniku virtuozā līmenī pats, nu jau vairākus gadus režisors pieņem izaicinājumu strādāt citu valstu teātros, kopā ar to aktieriem pētot nacionālos kodus un meklējot tiem atbilstošu vizuālo izpausmi.

No 2017. gada septembra beigām līdz 24. novembrim Duda Paiva Latvijas Leļļu teātrī strādās pie Raiņa lugas “Zelta zirgs” interpretācijas, ko režisora vīzijai atbilstoši dramatizēs Matīss Gricmanis. Sapulcinājis īpašu radošo komandu – scenogrāfu Andri Eglīti, kostīmu mākslinieci Vitu Radziņu, komponistu Rihardu Zaļupi un gaismu mākslinieci Jūliju Bondarenko – Duda Paiva ir gatavs ķerties pie lugas kodu izpētes un analīzes. Izrāde paredzēta pieaugušajiem un jauniešiem no 16 gadu vecuma. 

Izrādes ilgums
1st. 10min.
Sezona
2017 / 2018
Pirmizrāde
24. novembrī, 2017.

Nav atsauksmju

Nav pievienota vēl neviena atsauksme, esi pirmais!

la.lv
la.lv - Ilze Kļaviņa

Jauniestudējums “Zelta zirgs” uz Latvijas Leļļu teātra skatuves ir radoši veiksmīgs eksperiments, kas tapis, pateicoties viesrežisoram no Nīderlandes Dudam Paivam.

teatravestnesis.lv
teatravestnesis.lv - Ieva Struka

Aaktieru varēšana un skatuves iespējas sasniegušas to līmeni, kas ļauj darbībā parādīt Raiņa laikā obligāti norunājamo

diena.lv
diena.lv - Līga Ulberte

Šoreiz tiešām jāsaka paldies Latvijas valsts simtgades kultūras programmas finansējumam, kas gluži pragmatiski Dudas Paivas personā ļāvis nopirkt neatsveramu, jaunu estētisku un profesionālu pieredzi