Meklēt...

Krokodils Gena un Pekausis

Latvijas Leļļu teātris
Pievienot vērtējumu
8.3
3 vērtējumi

Daudzu paaudžu iemīļoto Eduarda Uspenska stāstu par Krokodilu Genu un Pekausi Latvijas Leļļu teātrī iestudē Maskavas Tagankas teātra režisore Renata Sotiriadi.

Pekausis dzīvoja biezā tropu mežā. Kādu dienu viņš atrada kasti ar apelsīniem, ierāpās tajā un attapās, kad bija jau citā valstī, uz kuru apelsīni tika aizvesti pārdošanai. Tajā pašā pilsētā dzīvoja krokodils Gena, kurš strādāja zooloģiskajā dārzā par krokodilu. Viņš bija vientuļš un ļoti gribēja ar kādu sadraudzēties. Pekausis kļuva par Genas labāko draugu. Izrādījās, ka pilsētā ir ļoti daudz vientuļu iemītnieku. Viņi visi meklēja draugus, tādēļ Gena un Pekausis nolēma uzcelt Draudzības namu, kurā katrs varētu atrast sev draugu...

“Jautras un labsirdīgas pasakas, manuprāt, ir daudz iedarbīgākas nekā pārlieku nopietnās un pamācošās. Izrādē būs daudz smieklīgā, arī nedaudz skumīgā, būs piedzīvojumi – gan ikdienišķi, gan brīnumaini, negaidīti sižeta pavērsieni un notikumu virpulis, kam pamatā prieks, atvieglojuma sajūta un līdzpārdzīvojums, ko mazajos skatītājos izraisīs krokodila Genas un Pekauša patiesā draudzība. Taču galvenā tēma ir labsirdība.”

Izrādes ilgums
1st. 30min.
Sezona
2017 / 2018
Pirmizrāde
17. februārī, 2020.

Nav atsauksmju

Nav pievienota vēl neviena atsauksme, esi pirmais!