Meklēt...

Pēdējā Ļeņina eglīte

Jaunais Rīgas teātris
Pievienot vērtējumu
8.3
7 vērtējumi

Iestudējums "Pēdējā Ļeņina eglīte" veidots, balstoties uz vēsturiskiem dokumentiem par Ļeņina slimību un viņa dzīves pēdējiem mirkļiem latviešu strēlnieku apsardzībā. Īsi pirms Ļeņina nāves tika rīkota mītiska eglīte vietējiem bērniem un pieaugušajiem neviens nezina, kas notika īstenībā, taču izrādē šis saviesīgais pasākums izvēršas revolūcijas vadoņa nāves ainu fantasmagorijā. Šīs ainas ievada rituālu, kuru izveidoja apsardzes priekšnieks Pēteris Pakalns Ļeņina mūmijas pielūgšanai Mauzolejā. (U.Tīrons)

Izrādes ilgums
1st. 40min. (1 cēliens)
Sezona
2017 / 2018
Pirmizrāde
20. oktobrī, 2017.

Nav atsauksmju

Nav pievienota vēl neviena atsauksme, esi pirmais!

delfi.lv
delfi.lv - Dita Jonīte

Ziņa, ka Jaunajā Rīgas teātrī tiek iestudēta izrāde par Ļeņinu, bija pārsteigums. Arī pati izrāde "Pēdējā Ļeņina eglīte" Ulda Tīrona dramatizējumā un režijā bija pārsteigums. Bet es ar lielu prieku ļāvos šim teātra stāstam, jo visai reti izrādēs Latvijā iespējams piedzīvot tik spēcīgu atsvešinājumu, kas provocētu uz aktīvu līdzi domāšanu un analīzi visa vakara garumā.

lsm.lv
lsm.lv - Kitija Balcare

Izkustināt pieminekli no vietas: no postamentiem un no pārliecību podestiem. To ir uzdrošinājies domātājs režisors Uldis Tīrons iestudējumā “Pēdējā Ļeņina eglīte” Jaunajā Rīgas teātrī, neatstājot vienaldzīgu skatītāju un atgādinot, ka katram ir savs ārprāta stāvoklis.

diena.lv
diena.lv - Undīne Adamaite

Ļeņina tēls Pēdējā Ļeņina eglītē veidojas no kokteiļa, kas rastos, ja ar mikseri kārtīgi sakultu visus mītus, vēsturnieku hipotēzes un personīgās atmiņas, iemestu tajā oktobrēna nozīmīti, uzliktu galvā vienradža masku un, stāvot pie Strēlnieku pieminekļa, izdzertu.

satori.lv
satori.lv - Ilze Fedosejeva

Neradījumu "klasifikācija" samērā skaidri iezīmē atšķirības starp dēmoniem, monstriem un frīkiem. Dēmoni ir divdabji, viņi reprezentē slēpto ļaunumu.

satori.lv
satori.lv - Silvija Radzobe

Bez pārspīlējuma var teikt, ka Vilis Daudziņš paralizētā Ļeņina lomā radījis aktiermākslas šedevru.