Meklēt...

Aizvakar vienmēr

Ģertrūdes ielas teātris

Jauns lietuviešu žurnālists Deimants, kas atvaļinājumu pavada klaiņojot pa Eiropu, lai sarakstītu savu debijas romānu “Aizvakar”, tiek aplaupīts uz vientuļa Sicīlijas lauku ceļa. Viņš nokļūst Sortīno apgabala vēja ģeneratoru administratores Marijas Terēzes un viņas brāļa Džuzepes aprūpē, un dienas vada, gaidot savienojumu ar Lietuvas konsulātu, strīdoties ar savu bērnības draugu Skaipā, bet naktīs viņu apciemo dīvains rēgs teļa izskatā. Marija Terēze iemīlas apjukušajā rakstniekā, kas baidās konstatēt savas jūtas, aizbildinoties ar radošu neveiksmi un pazaudēto identitāti. Laiks iet. Rītdiena kļūst par vakardienu, šodiena – par aizvakardienu. Kamēr ir jau par vēlu…

Izrāde ir pieredzes, fantāzijas un sarunvalodas vārdnīcas sintēze.

2015. gada vasarā autors, piedzīvojis aplaupīšanu, pakaļdzīšanos un operāciju slimnīcā, atgūst spēkus Sicīlijas hipiju komūnā “Ciumara Ranni”, kur saraksta lugu “Aizvakar vienmēr”.

Izrādes ilgums
1st. 30min.
Sezona
2016 / 2017
Pirmizrāde
12. decembrī, 2016.
teatravestnesis.lv
teatravestnesis.lv - Toms Čevers

Jādomā, ka arī šī izrāde liek ar šaubām uzlūkot laikabiedru spēju apzināties savas eksistences vienreizīgumu un nebaidīties izmantot dzīves piespēlētās iespējas.