Meklēt...

Slāpes

Latvijas Jaunā teātra institūts

Šis monumentālais okeāna vētras piemineklis aicina uzkavēties ainavā, ko veido nerimstoša ūdens masu kustība, vējš, lietus un troksnis, vērot un ieklausīties stihijā no attāluma, kas nebūtu iespējams dabiskajā vidē, kad apbrīns mijas ar šausmām.

Voldemārs Johansons “Iedvesmu šim darbam radīja personīga pieredze, ko nebūtu iespējams attēlot citādi, kā vien vizuāli un skaniski. Atrodoties ceļojumā Islandē, man gadījās piedzīvot vētru Atlantijas okeāna krastā. Jau agrāk man bija noturīga interese par viļņu kustību dabā, vēja un ūdens mijiedarbē topošajiem kustības formrakstiem, ko esmu pētījis tādos projektos kā “Aero Torrents”(2007), “opus 25” (2011). Taču tajā brīdī mani pārsteidza paša sajūtas, kas reti skarbajos laikapstākļos lika drīzāk steigšus meklēt pajumti, nekā nodoties neatkārtojami interesantās dabas izrādes vērošanai, ko veidoja vēja, ūdens, lietus un gaismas saspēle.”

“Slāpes” ir festivāla pirmizrāde, un tā ir iekļauta teātra telpas un scenogrāfijas programmā “Kopīgā telpa mūzika, laiks, politika”, ko atbalsta ES programma “Kultūra”.

Sezona
2015 / 2016
Pirmizrāde
4. septembrī, 2015.

Performanti

Radošā komanda