Meklēt...

Mans nabaga tēvs

Latvijas Nacionālais teātris

Luga Mans nabaga tēvs ir jaunās talantīgās autores trešā luga, kas tapusi pagājušajā gadā, un tās darbība notiek Krievgaļos, Bauskas pusē. Latvijas lauksaimniecības politika mājas saimniekus Bruni un Broņislavu un viņu priekšstrādnieku Jāzepu nodzinusi līdz nopietnam trūkumam. Govis, zirgi un aitas ir pārdoti, pa sētu klimst vistas un katru rītu pa vienai pazūd, jo gailim, tāpat kā cilvēkiem, piemetusies neiroze. Savstarpēju attiecību krāšņums lugā novests līdz traģikomiskam absurdam, bet režisora Elmāra Seņkova cilvēciskā iejūtība un asredzīgais skats uz Latvijā notiekošo sola izrādi, kas neatstās vienaldzīgu.

Sezona
2014 / 2015
Pirmizrāde
11. septembrī, 2014.
satori.lv
satori.lv - Silvija Radzobe

Agnese Rutkēviča uzrakstījusi konsekventu absurda lugu, kas tikai maskējas šķietama reālisma formā. Un ir taču vienalga, vai viņa pati var vai nevar definēt sava darba estētisko formulu.

lsm.lv
lsm.lv - Kitija Balcare

Traģiskākais karš ir nevis tas, kas notiek ar ieročiem, bet tas, kas notiek, cilvēkiem karojot vienam pret otru. Minimizētās pasaulēs. Piemēram, ģimenes teritorijā. Traģēdija par kādu karu. Tā režisora Elmāra Seņkova iestudētu dramaturģes Agneses Rutkēvičas jaunradīto lugu „Mans nabaga tēvs” piesaka Latvijas Nacionālais teātris šai rudens sezonā.