Meklēt...

Mēness dārzā

Dirty Deal Teatro

Šī izrāde stāstīs par jauna cilvēka pieaugšanu – viņa meklējumiem, dumpi pret apkārtējo vidi, pirmo mīlestību, draudzību un arī sastapšanos ar nāvi. Tas būs stāsts par jaunu radību, kas iznirst no meža tumsības un atklāj pilsētas spožās un dažkārt mānīgās ugunis. Viņš klejo, pats neapjauzdams sava ceļa mērķi. Viņam paveras pasaule, kurā dzīvais savijas ar mirušo, skaistais – ar skumjo. Jauno ceļinieku dzen vēlme noārdīt vecās, iesūnojošās vērtības – bet vai tā ir atslēga?

Lasot K. Skalbes pasakas, aktieri radīs dzīvības pilnu pasauli, kurā sapņi, iedomas un atmiņas pamodina sajūtas. Tas būs ceļojums pasaulē, kas ir pazudusi vai nekad nav pastāvējusi, un tā slēpj sevī noslēpumus un brīnumus.

Ar šo izrādi tiks atklāts bērnu un jauniešu izrāžu cikls “Šmulītis” - nevalstiskā teātra “Dirty Deal Teatro” un bērnu kultūras projekta “Garā Pupa” iniciatīva, kas piedāvās bērniem un pusaudžiem aizraujošas teātra izrādes. “Šmulītis” aicina jaunos skatītājus domāt līdzi un pat iesaistīties izrādes notikumā, veidojot priekšstatu par laikmetīgu teātri, kā arī atklājot mākslas nozīmīgo lomu cilvēka iekšējās pasaules piepildīšanā.

Sezona
2014 / 2015
Pirmizrāde
4. oktobrī, 2014.
satori.lv
satori.lv - Anna Auziņa

Ar katru pasaku manī izgaismojās kāda aizmirsta iekšēja telpa, atvērās durvis, kuras ikdienā nevirinām, jo tas ir mazliet sāpīgi.