Meklēt...

Izraidītie

Dailes teātris
Pievienot vērtējumu
8.0
2 vērtējumi

Tas notika pirms padsmit gadiem. Toreiz Ņujorkā vēl stāvēja Dvīņu torņi, bet princese Diāna jau bija gājusi bojā. Toreiz Bens bija ļoti laimīgs un perspektīvs. Lipīgi, smirdīgi, šķībi, greizi un apdulluši no garā ceļa, bariņš emigrantu ierodas Londonā - apsolītajā zemē. Taču šī ir cita pasaule - kastēs zem Vaterlo tilta, bez mājām un draugiem. Un dzīve nav nekāds fiction, kur visu var izdaiļot. Kā lai saprot, kur bija kļūda? Un kurš zina, kā vajadzēja dzīvot? Varbūt vienīgi „Queen" vai Harijs Poters... Ik gadu simtiem cilvēku pamet savas mājas, lai meklētu laimi svešās zemēs. Emigrācija ir skārusi gandrīz katru latviešu ģimeni - mūsu radiniekus, mūsu draugus. Marjus Ivaškevičs (dz. 1973) ir lietuviešu dramaturģijas zvaigzne, kura daiļradē īpaši svarīgs ir nacionālās identitātes jautājums. Savukārt Oskars Koršunovs (1969) ir vadošais lietuviešu teātra režisors, kurš pēdējā desmitgadē daudz un regulāri iestudē izrādes Eiropas teātros. 1999.gadā viņš ir nodibinājis pats savu - Oskara Koršunova teātri. Lugu „Izraidītie" Oskars Koršunovs iestudējis arī Lietuvas Nacionālajā drāmas teātrī 2011.gadā, un šis iestudējums Viļņā jau paspējis iemantot „kulta izrādes" statusu. Izrādē piedalās grupa „RYGA" - Mārcis Judzis (vokāls, sitaminstrumenti), Rihards Lībietis (ģitāra), Armands Butkēvičs (bass), Ervings Znotiņš (klavieres).

Sezona
2013 / 2014
Pirmizrāde
10. janvārī, 2014.

Nav atsauksmju

Nav pievienota vēl neviena atsauksme, esi pirmais!

delfi.lv
delfi.lv - Dita Jonīte

Dailes teātra jauniestudējuma "Izraidītie" skatīšanos pavadīja prieks un gandarījums. Galvenokārt, par mūsu aktieriem, kas ar tādu atdevi, patiku un entuziasmu strādā leišu oriģināla lokalizējumā. Otra pavadošā sajūta bija īsti latviska skaudība – kāpēc tā nav latviešu dramaturģija un kāpēc tas nav mūsu režisors…

satori.lv
satori.lv - Silvija Radzobe

Fiziskais teātris, psiholoģiskais, izaicinoša nosacītība: no aktieriem šāds spēles veids prasa neierastu virtuozitāti. Un viņi ir formā! Tik precīzi un mērķtiecīgi uz mūsu skatuvēm masa nav strādājusi nekad.

ir.lv
ir.lv - Zane Radzobe

Izrādes Izraidītie ātrums, tehniskā un idejiskā piesātinātība rada maņu šoku