Meklēt...

Lukrēcija Bordžija

Liepājas teātris
Pievienot vērtējumu
8.3
3 vērtējumi

Franču romantisma autora Viktora Igo melodrāma „Lukrēcija Bordžija” (1833) ir šaušalīgi fascinējošs stāsts par vēstures visintriģējošāko un valdzinošāko sievieti. Tāpēc, ka par šo femme fatale ir zināms tik maz, viņas vārdu apvij tumšu noslēpumu aura, baumas par neskaitāmām indēšanām un slepkavībām. Bet kas notiek tad, kad aukstasinīgās indētājas sirdī uzplaukst romantiskas jūtas?

Lukrēcija Bordžija – pāvesta Aleksandra VI ārlaulības meita – tiek saukta par vienu no noslēpumainākajām sievietēm pasaules vēsturē. Vēl tagad vēsturnieki lauž šķēpus, kas īsti bija Lukrēcija – nežēlīga slepkava, kura noindēja visus, kas stājās viņas ceļā, ieberot vīnā saindētu pulverīti no gredzena, kas rotāja viņas pirkstu vai nepatiesi savas dzimtas grēkos apvainota jauna sieviete, kura ārkārtīgi mīlēja mākslu un ir sekmējusi kultūras uzplaukumu Renesanses Itālijā.

Sezona
2012 / 2013
Pirmizrāde
19. aprīlī, 2013.

Nav atsauksmju

Nav pievienota vēl neviena atsauksme, esi pirmais!

la.lv
la.lv - Ilze Kļaviņa

Liepājas teātra “Lukrēcija Bordžija” pēc Viktora Igo lugas ir vēl viens režisora Dž. Dž. Džilindžera pētījums jūtu un jutekliskuma dzelmēs ar vienlaikus milzu ilgām pēc to patiesuma. Tas pārliecina ar asu, pat skarbu tvērumu un profesionālu rūdījumu.