Meklēt...

Brālītis un Karlsons, kas dzīvo uz jumta (RU)

Latvijas Leļļu teātris
Pievienot vērtējumu
10.0
3 vērtējumi

Kādā pavisam parastā ielā, pavisam parastā mājā Stokholmā vai varbūt tepat Rīgā dzīvo pavisam parasts zēns Brālītis. Un tomēr viņš nav pavisam parast zēns, jo viņam ir visneparastākais draugs pasaulē. Mazliet tukls, īss vīriņš pašos spēka gados, kas dzīvo namiņā uz jumta. Karlsons baida zagļus, ēd saldumus un izjoko bargo Bokas jaunkundzi....ar viņu pavadīt laiku ir tik jauki!

Brālītis un Karlsons, kas dzīvo uz jumta ir izrāde visai ģimenei- mazajiem skatītājiem tas ir brīnumains stāsts par lidojošu, labsirdīgu vīriņu, savukārt vecāki varēs pasmieties par karikatūrisko ģimenīti.

Rakstniece Astrīda Lindgrēne savos darbos vienmēr ir aizstāvējusi sabiedrībā atstumtākos, nabadzīgākos, vientulīgākos cilvēkus. Karlsons vienmēr ir bijis gaidīts viesis gan bērnu, gan pieaugušo vidū. Latvijas Leļļu teātra skatītājiem – bērniem un viņu vecākiem Karlsona atnākšana varētu palīdzēt uzlabot savstarpējās attiecības ģimenē un sabiedrībā. Tas varētu atgādināt vecākiem, kā bērniem mācīt un kopt labsirdīgas, iejūtīgas, atsaucīgas, uzticības pilnas savstarpējās attiecības. Cik krāsaina ir pasaule, kad esam savstarpēji laipni, iepriecinām viens otru un palīdzam viens otram. Režisors Kārlis Auškāps domā, ka Karlsons ir katra cilvēka iekšējais “es”, kam prieks dzīvot, satikt citus cilvēkus, skatoties uz pasauli ar priecīgām, labvēlīgām un gaišām acīm. Astrīdas Lindgrēnes Karlsons ir autores vēlējums cilvēkiem – mācīties saprast un mīlēt, lai pasauli darītu labāku

Izrādes ilgums
1st. 45min.
Sezona
2011 / 2012
Pirmizrāde
3. martā, 2012.

Atsauksmes