Meklēt...

Trīnes grēki

Dailes teātris

Joku luga „Trīnes grēki" sarakstīta un uzvesta 1896. gadā, un kritikas vērtējums toreiz ir bargs „Literāriskā ziņā ir prastība - sacerēt un laist tādu gabalu klajā, teātra mākslas ziņā atkal ir aplamība - tā ko vēl uzvest uz skatuves. Kas „Trīnes grēkos" var priecīgi smieties un vēl aplaudēt, tas ir apbrīnojami naivs cilvēks. Blaumanis pats nosodīs to dienu, kad viņš šādus „jokus" laidis vaļā." Nez, kā tur bijis ar Blaumaņa nosodījumu, taču rakstnieka komēdijas uz latviešu skatuvēm dzīvo joprojām. Savu oriģinālo skatījumu stāstam par izmanīgo un uz precēšanos apbrīnojami kāro Trīni šoreiz sniedz lietuviešu režisors Rolands Atkočūns. Viņa Mazbērzos un Lielbērzos iet raibi un skaļi - kā īstā Centrāltirgū.

Sezona
2011 / 2012
Pirmizrāde
16. martā, 2012.
delfi.lv
delfi.lv - Dita Jonīte

Lietuviešu režisors Rolands Atkočūns, Dailes teātrī iestudējot "Trīnes grēkus", Rūdolfu Blamani "pārcēlis" uz Rīgas Centrāltirgu. Kopā ar scenogrāfu Mārtiņu Vilkārsi tā bijusi gana auglīga ideja, kura uzvedumā attīstīta līdz īstai karuseļa ņirboņai – šodienīgas asprātības, vairāk un mazāk gaumīgs humors un atraktīvi joki mijas cits ar citu. Tikai ar Blaumani un lugas tekstu saistība vien pastarpināta.

ir.lv
ir.lv - Anda Burve-Rozīte

Dailes teātra jauniestudējums Trīnes grēki sola pavisam citādu Blaumaņa komēdijas versiju. Notikumi risinās mūsdienās un tirgū