Meklēt...

Di@logi

Latvijas Jaunā teātra institūts

Pirms iestājos Latvijas Kultūras akadēmijā, mani vairāk saistīja kino, taču mācoties sāka aizraut arī teātris. Mūsdienās mākslas veidiem ir diezgan izplūdušas robežas, tie kļuvuši starpdisciplināri ā€“ arī teātris, kas satuvinājies ar video, mediju mākslu. Jebkuram mākslas veidam būtu jāstimulē katram cilvēkam piemītošā radošā izpausme, tāpat kā izglītībai vajadzētu attīstīt domāšanu.

Teātrī mani visvairāk interesē komunikācija ar skatītāju. Izrādes tapšanā pirmais ir meklēšanas, mēģinājumu process ā€“ komandas darbs ar aktieriem, veidojot kopīgu pieredzi. Un tad notiek būtiskākais ā€“ mēs šajā pieredzē emocionāli, racionāli un enerģētiski dalāmies ar skatītāju.

"Di@logi" ir par attiecībām. Katrs cilvēks dzīves laikā veic neatkārtojamu ceļu. Šī izrāde pēta, kā viņš identificē sevi, orientējas telpā un veido attiecības ar citiem indivīdiem. Tas tiek atklāts, izmantojot atvērtā koda idejas, kas no datorvides pārceļojušas mākslā.
"Prove" ir iespēja realizēt ideju, ko būtu grūti izdarīt kādā Latvijas repertuārteātrī. Šāds LJTI un festivāla atbalsts māksliniekiem ir ļoti vērtīgs.

Sezona
2005 / 2006
Pirmizrāde
17. septembrī, 2005.

Radošā komanda

Autors Andrejs Jarovojs
Horeogrāfs Andrejs Jarovojs
Režisors Andrejs Jarovojs
Mūzikas autors Andrejs Jarovojs
Scenogrāfs Andrejs Jarovojs