Meklēt...

Mana sieva ir mele

Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris

Katra sieviete dvēseles dziļumos sapņo, ka notiks kaut kas nebijis, kas pārvērtīs viņas vienmuļo dzīvi. M. Meijo un M. Ennekena intriģējošā luga jau no paša sākuma liek sekot notikumiem. Turot aizdomās sievu par neuzticību, vīrs nolemj no viņas šķirties.

Sieva visiem spēkiem cenšas noturēt mīļoto. Sākas nebeidzami meli, ķildas…Šajos notikumos tiek iesaistīti laulāto paziņas un pat zīdaiņi. Kādas tad būs stāsta beigas…

Mihails Mamedovs 1981. gadā pabeidzis “GITIS” Režijas fakultāti (A. Gončarova meistardarbnīca), bet 1985. gadā PSRS Kultūras ministrijas augstākos režijas kursus. No 1986. līdz 1988. gadam strādājis par režisoru V. Majakovska teātrī. No 1995. līdz 2000. gadam bijis Komēdijas teātra štata režisors, teātris vēlāk pārdēvēts par Maskavas “Mēness teātri”. No 1993. gada līdz šim laikam M. Mamedovs ir Krievijas Radošās apvienības “Režisoru biedrība” vadītāja vietnieks mākslinieciskajos jautājumos. Mihails Mamedovs ir iestudējis izrādes ne tikai Krievijā, bet arī Vācijā, Turcijā, Bulgārijā, Ungārijā, Baltkrievijā. Režisors jau daudzus gadus veiksmīgi sadarbojas ar Daugavpils teātri, kur ir iestudējis tādas izrādes kā «Viesnīca mīļākajiem», «Dāvanā vīrietis», «Kurš ir bērna tēvs?», «Mīlas avantūra», «Lēciens gultā», “Kā nogalināt vecenīti?”, «Aizej tur, nezin kur». Mamedova režijai ir raksturīga ekscentrika un spilgts zīmējums, asa sižeta līnija. Viņš ir situāciju komēdiju meistars. Viņa izrādēs netrūkst interesantu mizanscēnu un asprātīgu atradumu, kā arī mūzikas. Daudzi Mihaila Mamedova iestudējumi kļuvuši par konkursu un festivālu laureātiem.

Sezona
2004 / 2005
Pirmizrāde
26. februārī, 2005.