Meklēt...

Meža gulbji

Skolassomasprojekti.lv

Lai arī Hanss Kristians Andersens (1805–1875) literāri darbojies pirms teju 200 gadiem, viņa pasaka “Meža gulbji” izceļ mūžsenas vērtības: atbildību, drosmi, līdzcietību un taisnīgumu.

Mūsdienu trauksmainajā dzīves ritmā, bieži sastopamies ar mobingu, emocionālu un fizisku izrēķināšanos, neiecietību jauniešu vidū. Šīs sakarības vadīta, radošā komanda piedāvā mūziklu “Meža gulbji”, kas vieglā, mazliet atsvešinātā teātra valodā uzdod jautājumus un aicina aizdomāties par virtuāli veikto darbību ietekmi uz reālo dzīvi – iespējams, ka viens publicēts video vai komentārs var kļūt par lavīnu, kas atstāj nenovēršamas, negatīvas pēdas kāda dzīvē. Stāstu mūsdienīgās aranžijās papildinās melodiskā, Raimonda Paula radītā, mūzika, kas rakstīta 1995. gada izrādei “Meža gulbji”.

Ja jaunā Ķēniņiene ir influencere, kurai skauž Elīzas sekotāju skaits, cik vienkārši ir izplānot nomelnošanas kampaņu, kurai notic pašas tēvs. Jo interneta vide spēj noburt, gluži kā ķēniņiene nobur Elīzu un viņas brāļu Hansa Kristiana Andersena pasakā.

Izrāde tiek spēlēta projekta "Latvijas skolas soma" programmas ietvaros. 

Sezona
2024 / 2025
Pirmizrāde
17. septembrī, 2024.