Meklēt...

Svētpavasaris

Latvijas Jaunā teātra institūts
Pievienot vērtējumu
8.0
1 vērtējums

Dejas izrāde – laikmetīga interpretācija Igora Stravinska komponētajam baletam “Svētpavasaris”. Izrāde pagājušā gadā saņēmusi “Danza&Danza” apbalvojumu kā labākais itāļu dejas darbs.


Brīžos, kad cilvēka dzīvē notiek lielas pārmaiņas, nāve nostājas cieši blakus dzīvei, pieņemot pārejas rituāla vai iekšējas revolūcijas veidolu. Dzīvnieku un augu pasaulē dzīvības un nāves līdzāspastāvēšana izpaužas vēl tiešākā veidā – nāve reizēm ir daļa no apaugļošanās procesa, bet jaunā dzīvība sāk spietot ap vēl trūdošiem līķiem. Kukaiņiem, sēklām, pelējumam nāves tuvums ir vēlīgs, tā ir dzīvības sākotne. Gadalaiku maiņa un augsnes atjaunošanās nenorit vienmērīgi, tā nāk kā apvērsums, skarot visus elementus reizē. Pavasaris ir satraucošs laiks, kurā iznīcības šausmas sajaucas ar reibinošu esības prieku.

Izrādes ilgums
50min.
Sezona
2024 / 2025
Pirmizrāde
29. augustā, 2024.

Radošā komanda

Horeogrāfe Teodora Kasteluči
Kostīmu mākslinieki Dewey Dell
Guoda Jaruševičiūtė
Režisors Dewey Dell
Dramaturģe Vito Matera
Horeogrāfijas konsultante Agata Kasteluči
Gaismu māksliniece Vito Matera
Mūzikas autori Igors Stravinskis
Teodors Kurencis
Scenogrāfe Vito Matera
Skaņu mākslinieks Demetrio Kasteluči
Video mākslinieki Eva Kasteluči
Džons Ngujens
satori.lv
satori.lv - Agate Bankava

Iespējams, ka tieši "Serpentīna deja", izrādes krāsu tonalitāte, siltās gaismas, bēšīgie kostīmi, pūdera dūmi, kas smaržo pēc vecas operas grimētavas, aizveda mani nākamajā ceļojumā laikā un telpā.

lsm.lv
lsm.lv - Kitija Balcare

Šī objekta vārds ir dabas spēks. Skatītājs paliek vērotāja pozīcijā, noraugoties uz notiekošo no malas, bet nostiprinot zināšanas par dabā pastāvošajām likumībām.