Meklēt...

Daliņš

Valmieras Drāmas teātris
Pievienot vērtējumu
9.0
22 vērtējumi

No Valmieras līdz Losandželosai 2 cēlieno.

Trīsdesmitajos gados katrs skolas puika mēģināja atdarināt “Daliņa soli”, bet pieaugušie griezās tik populārajā Jāņa Āres fokstrotā Ak, kaut man Daliņa kājas būtu. Viens no visu laiku izcilākajiem latviešu vieglatlētiem, soļotājs Jānis Daliņš (1904 – 1978), kas lika pasaulei iemācīties latviešu karoga sarkanbaltsarkanās krāsas.

Kā vienam zemniekam izdevās “aizsoļot” līdz sudraba medaļai 1932. gada olimpiskajās spēlēs Losandželosā un kļūt par pirmo Eiropas čempionu soļošanā 1934. gadā Turīnā?

Izrādes ilgums
2st. 20min. (2 cēlieni)
Sezona
2023 / 2024
Pirmizrāde
5. janvārī, 2024.
15.05
Trešdiena
18:30

Valmieras teātris, Kurtuve

Valmiera, Rīgas iela 25a
Izpārdots
16.06
Svētdiena
13:00

Valmieras teātris, Kurtuve

Valmiera, Rīgas iela 25a
Biļetes
27.07
Sestdiena
17:00

Valmieras teātris, Kurtuve

Valmiera, Rīgas iela 25a
Biļetes
28.07
Svētdiena
13:00

Valmieras teātris, Kurtuve

Valmiera, Rīgas iela 25a
Biļetes

Atsauksmes

MadaraBluke – 10.0

Ļoti laba izrāde! Beigās pat asaras nobira.

1
Elīna Zaļkalne – 10.0

Episki! Izrāde pārsteidzoša, mūsdienīga un izglītojoša! Perfekta aktiermeistarība un izcila fiziskā sagatavotība visiem aktieriem!!! Paldies par brīnišķīgo sniegumu!!!

1
Zaļkalns – 10.0

Lieliska izrāde, kas ir arī vitāli svarīga Latvijas kultūras un sporta mantojumam. Izcila scenogrāfija un aktierspēle. Aizraujoši izstāstīsts stāsts mūsdienīgā un vienlaikus — visiem saprotamā veidā. Brauciens no Milzkanes uz Valmieras teātri kārtējo reizi neliek vilties! P.S. Kurtuve — teicami piemērota vieta šādām izrādēm, vēlviens patīkams pārsteigums.

1
elita – 10.0

Lieliska izrāde! Laba režija

0
evija – 9.0

ļoti patika ideja ar trenažieri un daudzajiem Daliņiem. ja "aizpildīsies" epizodes, kurās izrāde it kā apstājās, aiziešu uz to otru reizi.

0
susurs – 10.0

Iesaku noskatīties

0
diena.lv
diena.lv - Henrieta Verhoustinska

Valmieras Drāmas teātra izrādes Daliņš veidotāji ir izvēlējušies leģendārās personības tēlu nevis konstruēt, bet dekonstruēt

ir.lv
ir.lv - Zane Radzobe

Domāju, ka izrādei bija visas iespējas un priekšnoteikumi izveidoties par ko ļoti, ļoti labu. No otras puses, izrādes trūkumi, protams, skatītājam nevar liegt aizsāktās tēmas un pārdomu pavedienus risināt pašam.

kroders.lv
kroders.lv - Valda Čakare

Lai vai kā, izrāde palīdz Daliņa personiskajai dzīves pieredzei nenogrimt nebūtībā kopā ar aculieciniekiem. Tā neapšaubāmi uzrunā kā valmieriešu cieņas apliecinājums izcilā novadnieka mūžam un viņa kāju fenomenālajai veiktspējai.