Meklēt...

Kur kamoliņš ripo

Teātris azotē

Izrāde ar žonglēšanas, dejas un objektu teātra elementiem "Kur kamoliņš ripo" ir veidota pēc lucu pasakas “Saimniekmeita un bārene zemzemē” motīviem, taču radošās komandas interpretācijā līdztekus oriģinālajam pasakas tekstam ļoti svarīgs nozīmes nesējs ir kustība žonglēšanas, dejas un objektu teātra formā. Šī iemesla dēļ pasaka ir universāla un tajā ir nozīmes slāņi, ko ļoti labi uztver gan mazs bērns, gan pusaudzis un pieaugušais.

Šodien Ludzas igauņu jeb lucu kopiena vairs nepastāv, un tikai 2004.gadā ir miris pēdējais šīs valodas lietotājs, taču vairāku gadsimtu garumā Ludzas pusē dzīvoja vairāki tūkstoši lucu – runāja savā valodā, ģērbās citādi nekā vietējie un dziedāja citas dziesmas. Iestudējumā lucu pasaka tiek stāstīta ļoti tuvu oriģināltekstam, skan arī dziesmas un atsevišķi vārdi lucu valodā, tomēr tā noteikti nav pagātnes restaurācija – ar dejas, ritma, objektu teātra un žonglēšanas starpniecību mēs stāstām arī mūsdienās aktuālu stāstu par to, cik grūts ir ceļš uz pieaugšanu un saprašanos. Arī ģimenē.

Pēc izrādes iespējama gan laikmetīgās dejas, žonglēšanas vai objektu teātra nodarbība, gan diskusija par valodas vērtību, iespējām izdzīvot un mūsu katra atbildību šajā jautājumā.

Izrāde tiek spēlēta izbraukumos, piemērota spēlēšanai gan telpās, gan brīvā dabā.

Izrāde tiek piedāvāta programmā "Latvijas skolas soma". 

Izrādes ilgums
40min.
Sezona
2023 / 2024
Pirmizrāde
11. jūlijā, 2023.