Meklēt...

Mežrozīte

Operetes teātris
Pievienot vērtējumu
9.6
9 vērtējumi

Multimediāls džūkboks mūzikls (Jukebox musical) ar Raimonda Paula mūziku.

Mūzikla pamatā ir populārāko Raimonda Paula hitu, t.sk. Mežrozīte, Tumši zilā, Laternu stundā, Nepārmet man, Cik klusa nakts, Undīne un daudzu citu, melodijas, ko mīlam un labi pazīstam, tās organiski integrētas dramaturģes Daces Micānes-Zālītes jaunradītā libreta vēstījumā. Melodijas, kuru melodikas burvību mēs sev atklājam atkal un atkal no jauna, krāšņā Brodvejas džeza stilistikā aranžējis jaunais, talantīgais džeza pianists, improvizators, komponists Matīss Žilinskis, kurš pats būs arī pie klavierēm instrumentālā ansambļa sastāvā uz skatuves. Arī mūziķi būs integrēti šajā stāstā.

Raimonda Paula un Edītes Pauls Vīgneres tēvs Voldemārs un vectēvs Ādolfs Pauli bija stikla pūtēji Iļģuciema stikla fabrikā. Pagājušā gs. 60. gados gandrīz visa Iļģuciema mazstāvu apbūve tika nojaukta, tās vietā uzceltas padomju laika blokmājas. Pazuda pat veselas ielas, arī mazā Nordeķu ieliņa, kur kādreiz atradās Paulu dzimtas māja. Bet Nordeķu parka zaļums vilina joprojām... Rīgas pilsētas ielu ritmos, tramvaja un cilvēku dzīves motīvos ievijies arī Evas un Raimonda autobiogrāfiskos faktu un fantāzijas radīts stāsts par mīlestības alkām, par piedošanu un sievietes – mākslinieces dzīves un karjeras izaicinājumiem un izvēlēm.

Izrādē skan dziesmas ar J. Petera, A. Krūkļa, L. Brieža, D. Dreikas un D. Avotiņas vārdiem.

Izrādē piedalās instrumentālais ansamblis Matīsa Žilinska vadībā.

Sezona
2023 / 2024
Pirmizrāde
20. decembrī, 2023.

Atsauksmes

Gans – 10.0

Izrāde rada prieku, ļoti patīkamu atmosfēru, atgriež mani bērnībā, agrā jaunībā. Rada siltas, patīkamas emocijas. Viss estētiski skaisti. Mūzika – tā ir nevis vienkārši mums labi pazīstama mūzika, bet ļoti interesanti un augstvērtīgi atskaņota. Jaunie mūziķi, dziedātāji – ļoti labi, izcili! Dināras Rudānes pārsteidzošais vokāls, Dainis Skutelis – ļoti skaists tembrs, inteliģenta aktierspēle. Jolanta Strikaite un Kārlis Rūtentāls, atceros viņus no Operetes teātra izrādes Silva, Čardaša karaliene – arī Mežrozītē – tikpat lieliski!. Pārsteidza Anastasija Dolgoņenko - agrāk šo vārdu nezināju, bet ir vērts iegaumēt, talantīgi! Horeogrāfija – lieliska. Dejotāji – augstas klases meistari! Viss - kostīmi, scenogrāfija, nu ļoti patika! Multimediji! Pilnīgi sajutos, it kā es atrastos Iļģuciemā! Spēcīgi ievelkoša izrāde, enerģiska, pacilājoša! Tieši tas, kas šodien cilvēkiem vajadzīgs. Iesaku visiem!

1
Pačisons – 10.0

Izrāde ir ļoti spilgta un krāsaina. Mūzika ir visām paaudzēm. Gribas celties kājās un dziedāt līdzi! Izrāde paņem. Ļoti labs aktieru sastāvs, aktieri piemēroti savām lomām, lielisks vokāls. Ir slaveni dziedātāji kā Dināra Rudāne, Dainis Skutelis, Jolanta Strikaite, Kārlis Rūtentāls. Prieks, ka tiek dota iespēja arī jaunajiem, kā Anastasija Dolgoņenko. lielisks pianists - Matīss Žilinskis un arī citi mūziķi. Izcili dejotāji. Netipisks iestudējums Operetes teātrim, un vienlaikus - patīkams pārsteigums. Labs radošais izrādes veidotāju sastāvs.

1
Sanita – 10.0

Izcili!

0