Meklēt...

Gaišās naktis

Liepājas teātris
Pievienot vērtējumu
9.7
76 vērtējumi

“Gaišās naktis” ir dokumentāla izrāde par trim vīriešiem, kas nokļuvuši cietuma ieslodzījumā vēl būdami jaunieši. Tas ir stāsts par pieaugšanu kameras sienās, meklējot iespēju sākt dzīvi no jauna. Kas noved līdz krīzes brīdim, kurā tiek pastrādāts noziegums? Kādi iekšējie procesi pavada ieslodzītos? Un cik daudz par to zina pārējā sabiedrība? Atbildēs uz šiem jautājumiem netrūkst skaudruma, taču tās caurvij arī humors un cilvēciskas ilgas, kuras pazīst ikviens.

“Gaišās naktis” ir horeogrāfes Kristīnes Brīniņas otrais radošais darbs, kas top sadarbībā ar Liepājas teātra jaunajiem aktieriem. Tas būs turpinājums sabiedriski aktīvu un sociāli iekļaujošu laikmetīgās skatuves mākslas darbu veidošanā.

Izrāde paredzēta gan jauniešiem, gan pieaugušajiem, taču neiesakām to skatītājiem, kas jaunāki par 13 gadiem.

Izrādes ilgums
2st. 35min. (2 cēlieni)
Sezona
2023 / 2024
Pirmizrāde
7. decembrī, 2023.
15.05
Trešdiena
19:00

Liepājas teātris, Koncertzālē LIELAIS DZINTARS

Liepāja, Radio iela 8
Biļetes

Atsauksmes

Guntisi – 10.0

Iespēja caur izrādi un aktieru spēli iegrimt savas pagātnes dzīves līkločos un ieraudzīt kas varēja notikt ar mani.

1
Iveta – 10.0

Īsta,līdz kaulam!

1
Margita – 10.0

Patiesība ir tur ārā.

0
Svapers – 9.0

Izcila izrāde! K.Artejevs ģeniāls, kurš iejūtās tēlā uz visiem 100 %. Balstīts uz patiesiem notikumiem, līdz ar to līdzpārdzīvojums garantēts.

0
Leo – 10.0

Ļoti jauka un patiesi profesionāla aktieru spēle.

0
teatravestnesis.lv
teatravestnesis.lv - Anna Andersone

Gaišās naktis ir inteliģenta, ar siltām rokām veidota izrāde par izvēlēm, vientulību, sapņiem, cerībām, ilgām, izmisīgu vajadzību pēc tuvības. Galu galā tā vēlreiz atgādina, ka mums katram vajag kādu, kas uzklausa.

lsm.lv
lsm.lv - Kitija Balcare

Dokumentālā izrāde "Gaišās naktis" Liepājas teātrī atver slēgtas durvis – režisore Kristīne Brīniņa ieved skatītājus Liepājas cietumā un dokumentāli vārdos un kustībās izgaismo tur trīs jaunu vīriešu dzīvesstāstus, līdzatbildīgi klauvējot pie sabiedrības sirdsapziņas.

diena.lv
diena.lv - Atis Rozentāls

Triju reālu ieslodzīto biogrāfija atdzīvojas režisores Kristīnes Brīniņas izrādē Gaišās naktis Liepājas teātrī, dodot iespēju sevi parādīt jaunajiem aktieriem

satori.lv
satori.lv - Jana egle

"Pilnīgi jebkuram cilvēkam vajadzētu pasēdēt cietumā. Kādu gadiņu lai katrs dzīvē pasēž, un tad viņš sapratīs, kas dzīvē ir svēts. Tā kaut kā."