Meklēt...

Ahilleja papēdis

Liepājas Leļļu teātris
Pievienot vērtējumu
9.1
145 vērtējumi

"Bēbītis Ahillejs piedzimst karaļa un jūras nimfas ģimenē. Kā zēns Ahillejs iet skolā pie Kentaura kopā ar savu visvislabāko draugu Patroklu. Jauneklim Ahillejam dievi piedāvā izvēli - dzīvot ilgi un mierīgi, vai īsi un aizraujoši, kļūstot par dižāko no grieķu karavadoņiem. Karavadonim Ahillejam, veiklam kā gepards un ātram kā bulta, ir tikai viena vājā vieta… Kāda? To uzzināsiet dodoties īsā un aizraujošā dzīvesstāstā kopā ar Ahilleju un viņa draugiem."

Izrādes idejas autore un režisore Anta Priedīte Ahilleja piedzīvojumu stāstā īpaši izceļ Ahilleja tuvākā līdzgaitnieka Patrokla likteni, kas nesaraujami saistīts ar pašu Ahilleju un - jūs jau nojaušat - viņa papēdi, atšifrējot mums šīs frāzes dziļāko, pārnesto jēgu.

"Ahilleja papēdis" ir otrā Antas Priedītes izrāde grieķu mītiem veltītajā Liepājas Leļļu teātra izrāžu sērijā un turpina mūsdienu skatītājam saprotamā valodā skaidrot grieķu mītus un spārnotos teicienus.Veidojot izrādi satraucoša piedzīvojuma formā, kur tikai fināls nes liktenīgu, daudzslāņainu pavērsienu, radošā komanda ļauj skatītājam pašam izvēlēties, kuram stāstam sekot - scenografa Aigara Ozoliņa radītai episkai pasakai, Roberta Dintera uzburtam muzikālam notikumam vai Antas Priedītes režisētai dziļdomīgai vērtību sāgai. 

Izrāde veidota visai ģimenei un tajā iekļauts arī paliels kumoss pieaugušajiem.

Izrādes ilgums
45min.
Sezona
2023 / 2024
Pirmizrāde
18. maijā, 2024.

Radošā komanda

Kostīmu mākslinieks Aigars Ozoliņš
Režisore Anta Priedīte
Gaismotājs Jānis Brašs
Idejas autore Anta Priedīte
Komponists Roberts Dinters
Scenogrāfs Aigars Ozoliņš
Skaņotājs Kristaps Žilinskis