Meklēt...

Suņu ciema Nelaimes lācis

Latvijas Nacionālais teātris
Pievienot vērtējumu
6.5
41 vērtējums

Traģikomēdija.

Iedvesmojoties no Larsa fon Trīra filmas "Dogvila".


Tas būs ceļojums, paliekot uz vietas. Kas notiek, kad “pagriez otru vaigu” sastopas ar “aci pret aci un zobu pret zobu”. Tas būs par mūžīgu kārdinājumu un kārdinātāju. Kā ir, ja skatīties drīkst, bet nedrīkst pieskarties, pieskarties drīkst, bet nedrīkst iekosties, iekosties drīkst, bet nedrīkst sakošļāt, sakošļāt drīkst, bet nedrīkst izgaršot, izgaršot drīkst, bet nedrīkst norīt. Atcerieties, katrs varmāka uzskata sevi par upuri. Indivīds ir gudrs, stulba ir masa. Ja sods par jebkuru noziegumu nenāk ātri, gan noziegums, gan sods kļūst neadekvāti lieli. Agresoru vienmēr aizvaino upura nevēlēšanās atdoties labprātīgi un provocē vēl lielāku agresiju. Pāridarījuma piedošana ir līdzjūtīga līdzdalība noziegumā. Ir situācijas, kurās nežēlība ir daudz līdzjūtīgāka, konstruktīvāka un mazāk postoša nekā (bezgalīga) mīlestība.

Izrādes ilgums
2st. 55min. (2 cēlieni)
Sezona
2023 / 2024
Pirmizrāde
26. oktobrī, 2023.

Atsauksmes

Nele – 10.0

Šoks! Skarbā realitāte….

4
experience – 4.0

Pirmo reizi mūžā biju uz izrādi, kur beigās skatītāji no zāles kliedz "sūds"... jāsaka, ka lielāks murgs laikam uz Nacionālā teātra skatuves nav redzēts. Ko tieši ir jāpīpē lai ko tādu radītu?

4
laumina123 – 3.0

Pievienojos tiem, kas saka, ka tāds murgs un haoss uz Nacionālā teātra skatuves nekad nav redzēts. Vai tiešām Regnāram Vaivaram nemaz nav paškritikas? Varbūt režisors viņš ir labs, bet te bija acīmredzams dramaturga rokas , kas visu to haosu ievirzītu mērķtiecīgā gultnē,trūkums. Aktieri darbojas absolūti atdevīgi un pašaizliedzīgi, bet ko tas līdz? Viņiem pēc šādām izrādēm vajadzētu piemaksāt par garīgajai un fiziskajai veselībai kaitīgu darbu vai iesniegt protestus aktieru arodbiedrībai - ja tāda ir. Kaut kāds novecojis Rietumu avangarda un visatļautības atdarinājums. Cieš ne tikai aktieri, bet arī skatītāji, kas jau pēc 1. daļas ga'ja projām.

3
Sencis – 10.0

Visiem nepatiks. Viennozīmīgi. Jautājums, ko tu vēlies iegūt apmeklējot izrādi? Vardarbība ir, daudz, bet atver ziņu portālus….varbūt ir vērts aizdomāties, ka tādos mazos ciemos, mazās kopienās tas viss arī sākas…Režisors malacis, aktieri lieliski, mazais puika Gusts - super! Noturiet mugurkaulu, turiet stāju pretī “konservatīvajām tantēm un dīvānu kritiķiem”. Skarbi, bet labi!

3
Olga – 3.0

Manuprāt, ir jābūt precīzai un godīgai informācijai par izrādi. Šī nav nekāda traģikomēdija! Šī ir drāma (18+), kur ir vairākas vardarbības epizodes, un par tādām lietām tomēr ir jābrīdinā, lai cilvēki varētu izvērtēt, vai viņi ir tam gatavi.
 Aktierspēle ir talantīga! Tomēr cilvēkiem, kuriem ir bijušas līdzīgas situācijas viņu dzīvē, šī pieredze var būt pārāk traumatīska. Šī atsauksme ir nevis par makslinieku darbu, bet par PR un informāciju gan teātra vietnē, gan mediju rakstos.

2
Juris – 10.0

Ohhho! Ir ko tagad domāt.Patika izvēlētā aktieru komanda, varbùt mazliet par garu, bet toties negaidīts risinājums.

1
Egle – 3.0

Nepatīk, ka režisors no skatuves sludina savas patiesības. Bezjēdzīga skatītāju provocēšana un aktieru mocīšana.

1
AL – 10.0

Iespaidīgi. Patika. Bet tā ir 100% drāma vai pat traģēdija. Šī izrāde noteikti nav parastajam latvietim pelēkajam. Vakar redzēju, šodien vēl domāju. Paldies!

1
sanchs – 10.0

Labākā izrāde šogad!!!

0
Mārtiņš – 10.0

Mazais puika - super! Lilita arī ❤️

0
Zanda – 1.0

Vienīgā sajūta noskatoties izrādi - pretīgums. Lielais jautājums - kas ir māksla, bai to, ko es redzēju ir māksla, vai ir vērts turpināt iegādāties abonomentu, ja jāskatās šādi sēdoša suņa murgi.

0
Daina – 4.0

Režisora mēģinājums pravietot un sludināt vienīgo patiesību (savu)... Nepārliecinoši, pavulgāri, tukši.

0
elizabete – 4.0

Aktierspēle kā vienmēr fantastiska, taču izrāde nebija līdz galam skaidra. Uzskatu, ka bija pārāk daudz vardarbības ainas, bez kurām mierīga varēja iztikt. Kā ari stāsts šķita ļoti sabāzsts, tik daudzu kā un beigās īsti nekā.

0
Aizkulises – 6.0

Ja laikmetīgi zem vārda "māksla" ir modīgi paslidināt visu, ko rada profesionāla komanda profesionālā teātrī, tad drīkst arī "mākslu" kritizēt.

0
janka – 10.0

Labs! Patika!

0
Valdause – 9.0

Šausminoša savā tagadnes aktuālitātē. Vardarbība kā ekrānšāviņš, TikTok kultūra. Liekulība un ,, jauna reliģija " savas iekšējās vardarbības attaisnojumam. Tīrs nav neviens un nevar būt. Patēriņš un sociopātija. Brīnišķīga, domāt piespiedoša režija un izteiksmes līdzekļi. Diemžēl neies ilgi, jo atkailina jeb kura skatītāja iekšējās liekulības un sekluma šausmas.

0
PaulaP – 5.0

Ļoti aizraujoša un interesanta scenogrāfija un tehnoloģiju izmantošana. Pati izrāde liekas drusku pārāk samudžināta, es tā arī īsti nesapratu, ko tieši man mēģina pateikt, par ko tieši no visa man bija jādomā. Pirmo reizi dzīvē biju tik nesen pēc pirmizrādes uz izrādi, kur zāle bija pustukša un pa vidu cilvēki vēl gāja prom un pēc izrādes beigām teica “marazms”. Interesanta pieredze.

0
Anatolijs P. – 10.0

Sensācija ASV stilā..bet ir vērts noskatīties!!!!!!! Iesaku!!!

0
San – 10.0

Super!

0
la.lv
la.lv - Maija Svarinska

Regnāra Vaivara Nacionālajā teātrī iestudētā izrāde “Suņu ciema Nelaimes lācis” izsaukusi pretrunīgus vērtējumus.

diena.lv
diena.lv - Toms Čevers

Režisora Regnāra Vaivara izrāde Suņu ciema Nelaimes lācis reflektē par vardarbības ietekmi uz cilvēka pašcieņu un vērtību sistēmu, turklāt – caur reliģiskas morāles prizmu

kroders.lv
kroders.lv - Ilze Kļaviņa, Baiba Kalna

Tēlu komentāros daudz kas loģiski saprotams un identificējams ar savas ikdienas pieredzes novērojumiem un domu gaitu, un tieši tajās mūsu ikdienas domāšanas un attiecību izvēlēs, iespējams, atrodams tas “Laimes lācis”, kas šoreiz izrādē neierodas.