Meklēt...

Kā kļūt nelaimīgam?

Latvijas Nacionālais teātris
Pievienot vērtējumu
6.6
22 vērtējumi

Kāpēc mums būt laimīgiem, ja reiz mēs varam būt nelaimīgi? Vai būt laimīgiem maz ir iespējams? Varbūt tas ir tikai pašapmāns? Varbūt tāpēc tik daudzi cilvēki šodien iegrimst meditācijā un neatgriežas. Viņi pazūd un aizmirst par iespēju kļūt nelaimīgiem.

Šī izrāde piedāvās sarunu ne tikai par dažādām tehnikām, kā radīt viltus problēmas, bet arī par ceļiem, kā labāk izvairīties no problēmu risināšanas un pārvērst tās “mūžīgās ciešanās”. Šī būs ironiska, bet ļoti nopietna izrāde tiem, kas… vēlas kļūt “nelaimīgi”.

Izrādes ilgums
1st. 50min.
Sezona
2023 / 2024
Pirmizrāde
8. februārī, 2024.
17.05
Piektdiena
18:30

Latvijas Nacionālais teātris, Jaunā zāle

Rīga, Kronvalda bulvāris 2
Biļetes

Atsauksmes

Omārs – 1.0

Manuprāt, izrādes forma ir tāda, ka 1 pat ir labāks vērtējums kā 10. Esmu par dažādu teātri un arī postmodernisms redzēts daudz. Bet Rietumeiropā līdzīgas lietas jau pirms 20 gadiem redzētas. Lai bezjēdzīgu tekstu spēlētu - ir jābūt citām detaļām pie kā "pierurēties", bet tr nav - šeit doma jau ir skaidra pēc 5 min un ir faking garlaicīgi. Faking neizturami. Labāk jāiet salabot zobi - ja var izturēt šo izrādi, var izturēt arī zobu urbšanu.

1
Agrisa – 10.0

Postdramatiskais teātris vispār ir “garām”, taču šis bija meistardarbs. Gan režisors, gan scenogrāfija un mūzika. Aktieri perfekti.

0
Guntis Melnis – 1.0

Briesmīga izrāde, vulgāri, truli un jēli joki. Apbrīnoju, ka aktieri parakstījās ko tādu darīt uz skatuves. Izrāde izstaro gaumes un kultūras trūkumu. Teksti haotiski, nesaistīti un bez kopējās jēgas. Šāda izrāde būtu jāaizliedz un jāpieprasa atpakaļ ieguldītais finansējums. Doma nav saprotama, vēstījums un ieguldījums kultūrā nav skaidrs. Esmu dziļi vīlies. Biju gaidījis filozofiskāku un inteliģentāku saturu.

0
teatravestnesis.lv
teatravestnesis.lv - Līvija Pildere (Dūmiņa)

Garais ievads man bija vajadzīgs, lai secinātu, ka Areimas izrādē pat ir maz kaut kā «tāda» provokācijas kontekstā. Tad kāpēc var rasties nepārvarama vēlme iet prom no izrādes? Turpinājumā par to, kas tad «ir»..

diena.lv
diena.lv - Toms Čevers

Nacionālā teātra izrādē Kā kļūt nelaimīgam? režisora Artūra Areimas piedāvātie spēles noteikumi, kaut arī iecerēti ja ne šokēšanas, tad vismaz aktīvas nepatikas vai pretestības izraisīšanai, tiek realizēti pārāk pieklājīgi

kroders.lv
kroders.lv - Vēsma Lēlvalde

Lielais jautājums, ko uzdod radošā komanda – vai mēs spējam atšķirt īstas lietas no butaforijas? Vai virtuāli notrulinātā uztvere ziņu par cilvēka nāvi, par terora aktu ar upuriem neuztver līdzvērtīgi uz metro kāpnēm izbirušiem apelsīniem? Ja mēs pierodam pie nelaimēm, vai neesam jau miruši?