Meklēt...

Riekstkodis un Žurku ķēniņš

Latvijas Leļļu teātris
Pievienot vērtējumu
8.6
13 vērtējumi

Nedaudz bailīga Ziemassvētku pasaka bērniem un viņu pieaugušajiem.

Stāsts par varonīgā Riekstkoža drošsirdīgo cīņu ir viena no pazīstamākajām Ziemassvētku pasakām, kas divu gadsimtu garumā iedvesmojusi neskaitāmus rakstniekus, ilustratorus un komponistus, filmu un teātra māksliniekus. Ik gadu Ziemassvētku laikā veikalu skatlogus piepilda sarkanās frakās tērptie koka Riekstkoži un teju visos pasaules opernamos uz skatuves atdzīvojas P. Čaikovska pazīstamā baleta tēli - piparkūku vīriņi, alvas zaldātiņi un dateļu fejas. Leļļu teātra komanda savā izrādē iedvesmojusies no darba literārā pirmavota - vācu rakstnieka E. T. A. Hofmaņa 1816. gadā sarakstītās pasakas, kurā sastopams gan siltais un sirsnīgais Adventes gaišums, gan ziemas sals un tumsa. 

Ekscentriskais tēvocis Droselmeiers savai mazajai krustmeitai Klārai Ziemassvētku priekšvakarā uzdāvina noslēpumainu koka Riekstkodi. Izrādās, ka līdz ar šo dāvanu tēvocis meitenei uzticējis paveikt ārkārtīgi sarežģītu un bīstamu uzdevumu, jo necilajam Riekstkodim pa ceļu ceļiem un taku takām seko Žurku ķēniņa lielā un tumšā ēna. Apbruņojusies ar drosmi un pacietību, Klāra dodas ceļā, lai reizi par visām reizēm uzvarētu Žurku ķēniņu un glābtu ne vien savu, bet arī visas pārējās pasaules. 

“Riekstkodis un Žurku ķēniņš” ir nedaudz bailīga Ziemassvētku pasaka bērniem un viņu pieaugušajiem. Šis ir stāsts par mazo Klāru un Gaļas ķēniņieni, zaļu kaķi un aizslēgtu pulksteņtorni, divām jokainām ģimenēm, iztēles radītām karaļvalstīm, draudzību un nodevību, kā arī nebeidzamām uzvarām, kuras mums katram jāizcīna ik dienu. Šī pasaka atgādina - ikvienam no mums ir mazi un gaiši ieroči, ar kuriem cīnīties pret visu lielo, tumšo un bezjēdzīgo.

Izrādes ilgums
1st. 20min. (2 cēlieni)
Sezona
2023 / 2024
Pirmizrāde
15. decembrī, 2023.

Atsauksmes

IlzeP – 5.0

Grūti uztverams stāsts bērnam, kam nav zināms ko teksts

0
satori.lv
satori.lv - Elīna Kolāte

"Riekstkodis un Žurku ķēniņš" ir apmēram tā kā tā filma, kur Leonardo di Kaprio nevar pamosties no sapņa.