Meklēt...

Kurlmēmo zeme

Jaunais Rīgas teātris
Pievienot vērtējumu
8.5
28 vērtējumi

Izrāde ir skarbi romantisks trilleris par cilvēku, kurš grib būt labs ļaunā pasaulē. Un par divu sieviešu draudzību, kuras mēģina izdzīvot bandītu pārvaldītajā pilsētā. Galvenajās lomās - Čulpana Hamatova un Kristīne Krūze. 

JRT aktrise Čulpana Hamatova latviešu valodā skatuves versijā veiks ceļojumu 1998. gadā Valērija Todorovska uzņemtajā filmā "Kurlo zeme", ar kuru viņa savā laikā kļuva slavena kā aktrise. Izrāde, kurā pēc Renatas Ļitvinovas (pēc kara sākuma pametusi Krieviju, nosodījusi agresiju un šobrīd dzīvo Parīzē) romāna veidotais stāsts par kurlmēmo mafiju Maskavā šodienas kontekstā iegūst jaunu jēgu.

Izrādes ilgums
2st. 30min. (2 cēlieni)
Sezona
2023 / 2024
Pirmizrāde
14. novembrī, 2023.
28.05
Otrdiena
19:00

Jaunais Rīgas teātris, Lielā zāle

Rīga, Lāčplēša iela 25
Izpārdots
29.05
Trešdiena
19:00

Jaunais Rīgas teātris, Lielā zāle

Rīga, Lāčplēša iela 25
Izpārdots
15.06
Sestdiena
19:00

Jaunais Rīgas teātris, Lielā zāle

Rīga, Lāčplēša iela 25
Izpārdots

Radošā komanda

Autori Renata Ļitvinova
Valerijs Todorovskis
Kostīmu māksliniece Jana Čivžele
Režisors Alvis Hermanis
Gaismu mākslinieks Lauris Johansons
Mūzikas autors Aleksejs Aigi
Scenogrāfs Alvis Hermanis
Tulkotājs Alvis Hermanis
Video mākslinieks Toms Harjo

Atsauksmes

Vanda – 8.0

Režija-filmas un teātra apvienojums-, īsti mani neuzrunāja. Bija vērts redzēt Č.Hamatovas spēli-tik viegli un rotaļīgi! Lielisks G.Āboliņš. Patika arī jaunā aktiera T.Haijo spēle-gana pārliecinoši. K.Krūzei savā ziņā nepateicīga un ne-viegla loma.

1
Paprikoze – 8.0

Kristīne Krūze - baigi labā!

1
ilitis – 10.0

Mākslas darbs!

0
G – 9.0

Bērnišķīgās fantāzijās slīkstot, jo kā citādi cerību nākotnei lai rod? Krieviju pārvaldošās kliķes savējos izsenis atstājušas ontoloģiskā izsalkumā, sublimāciju aizstājot ar iekšēji nenobriedušās patvaļas un dezorientētas patības normalizēšanu. Tādā vidē nekas nav patiess, viss ir iespējams, un atbildība nevienam nekāda. Paldies māksliniekiem par pārdomu rosinošo iestudējumu!

0
la.lv
la.lv - Normunds Akots

Izrādē “Kurlmēmo zeme” režisors neuzbāzīgi zemtekstā ievij kaut ko līdzīgu aktrises Čulpanas Hamatovas pašterapijas seansam.

diena.lv
diena.lv - Henrieta Verhoustinska

Aktrise Čulpana Hamatova Jaunā Rīgas teātra izrādē Kurlmēmo zeme ir kā tilts starp filmu, kuru viņa skatās un komentē un kura vēsta par 90. gadu bandītisko Krieviju, un šodienas Latviju, kas ir kļuvusi par patvērumu Čulpanai

kroders.lv
kroders.lv - Toms Čevers

Līdzīgi kā monoizrāde “Post Scriptum” 2021./2022. gada sezonā, arī šī ir pašrefleksija par sevi dotajos apstākļos, kas varēja tapt vienīgi šajā sarežģītajā vēsturiskajā nogrieznī ar Čulpanas Hamatovas dalību. Bet vai šī tēma līdz ar to arī nebūs izsmelta?