Meklēt...

Fēlikss, Anatolijs un Ilona

Jaunais Rīgas teātris
Pievienot vērtējumu
7.4
54 vērtējumi
Kādā 1995. gada novakarē aizdomīgā Rīgas bārā bijušais Skrundas lokatora inženieris Anatolijs un viņa sieva Ilona satiek noslēpumainu vīrieti vārdā Fēlikss. Nupat iepazītais svešinieks piedāvā ne vien cienījamu vietu jaunā laikmeta sabiedrībā, bet arī apņemas piepildīt abu kvēlākos sapņus. Vai Anatolijs būs gatavs atteikties no savām vērtībām, lai dāvātu iespēju vismaz Ilonai īstenot visu mūžu lolotu sapni?

Traģikomēdija vēsta par izmisīgiem centieniem pielāgoties mežonīgajiem deviņdesmitajiem, nezaudējot ideālus.

Izrādes ilgums
2st. 40min. (2 cēlieni)
Sezona
2023 / 2024
Pirmizrāde
20. oktobrī, 2023.
30.04
Otrdiena
18:30

Jaunais Rīgas teātris, Lielā zāle

Rīga, Lāčplēša iela 25
Izpārdots
02.05
Ceturtdiena
18:30

Jaunais Rīgas teātris, Lielā zāle

Rīga, Lāčplēša iela 25
Izpārdots
03.05
Piektdiena
18:30

Jaunais Rīgas teātris, Lielā zāle

Rīga, Lāčplēša iela 25
Izpārdots
02.06
Svētdiena
18:30

Jaunais Rīgas teātris, Lielā zāle

Rīga, Lāčplēša iela 25
Izpārdots
04.06
Otrdiena
18:30

Jaunais Rīgas teātris, Lielā zāle

Rīga, Lāčplēša iela 25
Izpārdots
05.06
Trešdiena
18:30

Jaunais Rīgas teātris, Lielā zāle

Rīga, Lāčplēša iela 25
Izpārdots

Atsauksmes

Elmārs – 2.0

Viena no sliktākajām izrādēm kāda ir redzēta. Vienīgais par ko var priecāties ir aktieru darbs. Sižets nejēdzīgs, nav saprotams, kas izrādē ir smieklīgs - padomju iekārtas sabrukums, brīvās Latvijas veidošanās, nabadzība, homoseksualitāte, bandītisms, gatavība pārdot jebko par pāris dolāriem vai dementa cilvēka apčurāšanās? Neiesaku!

3
Renāte – 8.0

Izcils aktieru darbs

3
inga.pur – 10.0

Fantastiska izrāde,vislabākie aktieri.

3
ivars – 1.0

Brokas tēlojums šausmīgs, nebaudāma aktrise. Neiesaku nevienam skatīties šo gabalu Brokas dēļ, kauns…

2
Vanda – 9.0

Man patika. Pat ļoti. Izcila aktieru spēle!

2
Egle – 4.0

Stulbs un vēl stulbāks?

2
user689629 – 8.0

Skumjas izjūtas. Ne par iestudējumu, bet par laiku, kurš tāds arī bija. Viļa Daudziņa atveidotais Anatolijs perfekti rāda vienas politiskās iekārtas izkropļoto cilvēku, kurš neder jaunajai politiskajai situācijai sava godīguma un vientiesības dēļ. Gados jaunie iestudējuma veidotāji - režisors, dramaturģe - apbrīnojami precīzi atveidojuši laiku, kuru paši īsti nav piedzīvojuši.

2
Grundsteins – 7.0

Nepameta sajūta, ka šī ir kāda cita teātra viesizrāde JRT telpās ar JRT aktieriem. Vairāk labi joki, vairāki muļķigi joki, it kā pietrūkst kādas plašākas dimensijas vai pēcgaršas, bet galu galā, tā ir komēdija. Pirmo cēlienu skatītāji pārsvarā ķiķina vai smejas, otrajā izrāde pagriežas traģikomiskā virzienā un tie smiekli ir daudz mazāk. Drošvien jāapvalda katram savs snobisms. Un vispār, lieliska, kvalitatīva scenogrāfija.

1
Keita – 8.0

Patika, aktieru dēļ noreikti vērts noskatīties. Tie, kas neatceras 90.gadus, gan nesapratīs.

0
Salms – 3.0

Aktieri spēlēja labi. Pietrūka satura - vien virspusēja situācijas izspēle. Tēli sekli. Stāsts sekls. Pirmajā cēlienā pamatīgi garlaikojos. Otrajā neliela ģimenes drāma, bet nekas saturisks. No iespaidiem palika atmiņā kontrasts starp Latvijas un Rietumu dzīves līmeni 90tajos. Tas arī viss.

0
GatisG. – 9.0

Lieliska izrāde, kas uzburs 90’o gadu laikmeta ainiņas, ar lielu devu humora līdz traģiski sērīgai pēcgaršai par cilvēku likteņiem. Aktieru ansamblis protams ir labākie no labākajiem kopā savākti, bet tas rokraksts jau liekas redzēts un izjusts citās izrādēs… Vienalga, ko tu tēlosi – tu vienmēr paliksi Andris! :)

0
Laila – 8.0

Tik ļoti reāli atsauca atmiņā 90-o gadu postu (bija gan spozme, gan posts), ka brīžam bija pat fiziski slikti. Znotiņš bija izcils.

0
Daina – 8.0

Fotogrāfiski tīri īstenota aizgājušā laika esamības "bildīte". Viena papildus balle par to, ka skatītājam dots uzdevums mēģināt ieskatīties drusku dziļāk par virspusējo attēlu

0
emirei – 10.0

Vērtīgs emociju karuselis. aizraujoša izrāde. JRT aktieri kā allaž un bez komentāriem - paši, paši burvīgākie!

0
Freduļa – 8.0

Teikšu kā ir, nekad nebūtu iedomājies, ka es ar savu klasi skatīšos PSR laikaposmā balstītu izrādi, kurā vīriešu aktieri uz skatuves izģērbjas līdz apakšbiksēm un sāk mīlēties. Beigas bija neliela vilšanās, tomēr silti iesaku.

0
satori.lv
satori.lv - Linda Rudene

Esmu droša, ka būs cilvēki, kuriem traucēs izrādē izmantotie verbālie vai taktilie gājieni, esmu pārliecināta, ka uz izrādi nāks cilvēki, kuri tajā redzēs sevi, tomēr vēlēsies to noslēpt. Un gan jau būs arī tādi, kuri aiz parūkām un ūsām nesaskatīs neko inovatīvu.

la.lv
la.lv - Armands Kalniņš

Aika Karapetjana JRT inscenētā izrāde “Fēlikss, Anatolijs un Ilona” pievēršas ikdienišķām sabiedrības pārmaiņu laika “šausmām”.

diena.lv
diena.lv - Henrieta Verhoustinska

Režisora Aika Karapetjana Jaunajā Rīgas teātrī iestudētajai traģikomēdijai Fēlikss, Anatolijs un Ilona ir izredzes kļūt gan par nesenās vēstures uzskatāmu palīglīdzekli, gan skatītāju iemīļotu hitu