Meklēt...

Čūsku vārdi

Dailes teātris
Pievienot vērtējumu
9.0
5 vērtējumi

Jānis Paukštello ir būtiska Dailes kanona daļa. Aktieris un leģenda. Viņa talants ir pārvarējis paaudžu robežas. Viņa lomas atceras, viņa teiktos vārdus citē un turpina atgādināt nākamajām paaudzēm. Visnemirstīgākais Paukštello devums ir viņa balss – reiz tā atdzīvināja Raiņa vārdus leģendārajā Arnolda Liniņa iestudējumā “Jāzeps un viņa brāļi” un arvien turpina ar savu dziļumu, patiesumu un vīrišķību piepildīt klausītāju sirdis.

Iestudējuma “Čūsku vārdi” pamatā ir Raiņa esamības likumu meklējumi no “Dagdas piecām skiču burtnīcām” un leģendārie dialogi starp Jāzepu, viņa tēvu un Ēģiptes galma padomnieku Potiferu. Jānis Paukštello atlasījis ietilpīgākās rindas un izveidojis stāstījumu par savu iekšējo ceļu, kas vedis pretim lieliem panākumiem un smagiem zaudējumiem, un par nemitīgo cīņu pašam ar sevi. Līdzās Paukštello jaunais aktieris Kārlis Arnolds Avots savā lomā iezīmē pāreju, uzdodot jautājumu, kā pārņemt vecmeistara zināšanas un likt tās lietā savā ceļā.

Izrādē piedalās Eliass Gricmanis un Dailes teātra un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas “Dramatiskā teātra muzikālā aktiera” kursa studenti.

Izrādes ilgums
1st. 15min. (1 cēliens)
Sezona
2023 / 2024
Pirmizrāde
1. decembrī, 2023.

Radošā komanda

Autors Rainis
Kostīmu māksliniece Ineta Sipunova
Režisors Juris Jonelis
Komponists Juris Vaivods
Gaismu mākslinieks Reinis Zalte
Scenogrāfe Ineta Sipunova

Nav atsauksmju

Nav pievienota vēl neviena atsauksme, esi pirmais!

la.lv
la.lv - Armands Kalniņš

Laikam katram izrādes vērotājam ir bijušas padomā kādas citas gaidas. Tātad Rainis ļauj būt uztverē dažādiem, bet noteikti “Dzīvs irrr! dzīvs irrr!”, citējot Zemesvēzīti no “Spēlēju, dancoju”.