Meklēt...

Nelabie. Pēc Dostojevska

Valmieras Drāmas teātris
Pievienot vērtējumu
9.3
90 vērtējumi

Nikolajs, Darja, Pēteris, Ivans, Elizabete un Aleksejs ir divdesmitgadnieki, kuri karstās vasaras dienas aizvada, zvilnot pie Lucernas ezera Šveicē, bet naktis – notriecot vecāku naudu vīnā, lai līdz rīta gaismai diskutētu par vienlīdzību, ideālo valsts iekārtu, mazāk aizsargāto sabiedrības grupu tiesībām un savas paaudzes pienākumu padarīt pasauli par labāku vietu, kur dzīvot. Viss mainās līdz ar rudens iestāšanos, kad jaunieši nolemj pāriet no vārdiem pie darbiem un atgriežas mājās, lai mainītu pasauli, bet spēcīgāki par viņu politiskajiem pretiniekiem izrādās katra paša iekšējie dēmoni.

Izrādes “Nelabie. Pēc Dostojevska” dramaturģiskais materiāls tapis, iedvesmojoties no pasaules literatūras klasiķa Fjodora Dostojevska 1872. gadā izdotā romāna “Velni”.

Izrādes ilgums
3st. 55min. (3 cēlieni)
Sezona
2022 / 2023
Pirmizrāde
16. septembrī, 2022.
10.05
Piektdiena
18:30

Valmieras Drāmas teātris, Apaļā zāle

Valmiera, Lāčplēša iela 4
Izpārdots
08.06
Sestdiena
13:00

Valmieras Drāmas teātris, Apaļā zāle

Valmiera, Lāčplēša iela 4
Izpārdots

Atsauksmes

user689629 – 7.0

Laikam nevajag salīdzināt. Atcerējos Pētera Krilova "Velnus" Daugavpils teātrī. Pēdējos E.Seņkova iestudējumos kļūst grūti - ne tikai izrādes ilguma dēļ.

1
Jēkabsz – 10.0

Izcilā E.Seņkova režijā atspoguļota slimā realitātes sabiedrība. Netīri noslēpumi, sazvēresību teorijas, meli. Scenogrāfijas izvēle par labu vienkāršībai pastiprina iztēles iespējas aktieru izspēlētajos skatos. Iesaku ikkatram sabiedrības loceklim ar "normālu" saprātu.

1
Agris – 10.0

Nenormāli stilīga, jaunības kaisle .meistarība visaugstākā. Visi nospēlē vienā elpā. skaistākajos var iemīlēties. Bravo.

1
vineta – 10.0

Lieliska izrāde!

0
Skārleta – 10.0

Pagājušās sezonas jaudīgākā,izcilākā un spēcīgākā izrāde.Jāredz visiem teātra mākslas cienītājiem.Seņkovs labākais režisors ,kurš nekad nepieviļ.

0
Ģirts Spirts – 10.0

Iespējams, labākais ko esmu redzējis uz skatuves. Aizraujoši, oriģināli, ticami un meistarīgi no A- Z. Paldies visai komandai!

0
IvetaZ – 8.0

Seņkovs ir labākais režisors šobrīd. Annai Nelei Āboliņai 100 % pelnīta Spēlmaņu nakts balva, tāpat Sandim Rungem. Stāsts saprotams, bet sirdi diemžēl neaizskāra, tāpēc pāris punktiņi no vērtējuma nost.

0
Annijaaa – 10.0

Brīnišķigi izrāde! Emocijas ir neaprakstāmas! Tik daudz notikumi un pēc izrādes pārdomas!

0
Laila – 10.0

Vizuāli iespaidīgi. Brīnišķīga aktierspēle.

0
lljanis – 10.0

Diezgan jaudīgs un patīkami neērts piedzīvojums, kas visu laiku liek sēdēt uz krēsla malas. Recommend!

0
Zane B – 9.0

Liktu visus 10, ja nebūtu tiiik brutāli un asiņaini.. Grūti bija izturēt. . Bet BRAVO visai komandai!

0
Austra – 10.0

Izrādi skatījos pirms laba laika, tāpēc detaļas nevaru precīzi izvērtēt, bet koprezultāts bija graujošs - pēc izrādes biju totāli apčakarēta, pārņemta, un vēl nedēļu no vietas pārdomāju varoņu izvēles. Bravo!

0
lsm.lv
lsm.lv - Kitija Balcare

Režisora Elmāra Seņkova izrāde "Nelabie. Pēc Dostojevska" Valmieras drāmas teātrī ir režijas un estētikas ziņā tīrs darbs par cilvēka netīro dabu. Atgādinājums, ka ļaunums allaž ir nomodā, klātesošs.

delfi.lv
delfi.lv - Andra Rutkēviča

Vērtību relatīvisms šajā izrādē svin savu uzvaras gājienu. Vai tieši tā ir bijis mērķēts vēstījums – grūti teikt. Katrā gadījumā izrāde izjundī daudz smagu jautājumu bez skaidrām atbildēm.

teatravestnesis.lv
teatravestnesis.lv - Edīte Tišheizere

Viņi ir ļoti spēcīgi aktieri, kuri, kā jau minēju, daudz pētījuši Dostojevska pasaules izjūtu – un tieši tā šeit ir nepieciešama. Turklāt viņi zina, kā spēlēt lomu, ne vien visu tās apjomu paturot prātā, bet arī sajūtās atrodoties it kā trijos laikos, proti, tēla pagātnē, tagadnē un paredzamā nākotnē.

teatravestnesis.lv
teatravestnesis.lv - Undīne Adamaite

Noskatoties Elmāra Seņkova iestudējumu Nelabie. Pēc Dostojevska, vieglāk dzīvot, protams, nekļūst, bet ir ļoti labi, ka šāda izrāde ir tapusi. Aizkustinoši, ka mazā no būvlaukuma atkarotā telpā, pussaārdītā teātrī, cilvēki sānu pie sāna 3,5 stundas ne pārāk ērtos apstākļos ir gatavi risināt tik dziļu un smagu sarunu.

kroders.lv
kroders.lv - Atis Rozentāls

Ir skaidrs, ka viss, kas te notiek, ir dēmoniska prāta sacerēts šovs, ne velti darbība notiek Apaļās zāles, tātad arēnas, vidū, un skatītāji sēd visapkārt.

diena.lv
diena.lv - Toms Čevers

Daudz agresijas, cietsirdības un zemiskuma. Režisors Elmārs Seņkovs Valmieras teātrī iestudētajā izrādē Nelabie. Pēc Dostojevska neizskaistina īstenību, bet meklē tās bēdīgākās grimases.

ir.lv
ir.lv - Edīte Tišheizere

Valmieras teātra jaunākais darbs Nelabie. Pēc Dostojevska pārsteidz, uzjautrina un biedē. Precīzi trāpījumi šodienas realitātē