Meklēt...

Ar balles kurpēm Sibīrijas sniegos

Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris
Pievienot vērtējumu
8.7
174 vērtējumi

Izrāde ir patiess stāsts par vienas ģimenes vairākām paaudzēm, kas piedzīvojušas vienu no baisākajiem totalitārā režīma noziegumiem – 1941. un 1949. gada izsūtīšanas no toreizējās Padomju Latvijas uz Sibīriju. Deportācijām pakļauto stāsti ir tik līdzīgi – mainās darbojošās personas, bet izsūtījuma laiks, vieta, beztiesiskums ir tie paši. Aukstajos Sibīrijas plašumos spēja izdzīvot tie, kuri sirdī nesa cilvēkmīlestību un ticību atgriešanās brīnumam.

Izrādes ilgums
1st. 50min. (1 cēliens)
Sezona
2022 / 2023
Pirmizrāde
19. maijā, 2023.
29.05
Trešdiena
14:00

Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris, Lielā zāle

Rīga, Kaļķu iela 16
Biļetes
29.05
Trešdiena
19:00

Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris, Lielā zāle

Rīga, Kaļķu iela 16
Biļetes
08.06
Sestdiena
14:00

Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris, Lielā zāle

Rīga, Kaļķu iela 16
Biļetes
08.06
Sestdiena
19:00

Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris, Lielā zāle

Rīga, Kaļķu iela 16
Biļetes
08.08
Ceturtdiena
14:00

Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris, Lielā zāle

Rīga, Kaļķu iela 16
Biļetes
08.08
Ceturtdiena
19:00

Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris, Lielā zāle

Rīga, Kaļķu iela 16
Biļetes

Atsauksmes

Egle – 10.0

Neticami, kā izradē tik smalki un gaumīgi izstāstīta tāda cilvēku traģēdiju. Tās ir divas intenīvā klātbūtnē pavadītas stundas, domājot un jūtos un pādzīvojot. Par pagātni, par tagadni un par iespējamo nākotni. Tas brīdis, kad stāstā ienāk epizodi ar Sandru Kalnieti ir mans emocionālais kulminācijas brīdis. Priecājos par teātri un Lauru Grozu, kurai izdevies ko tik labu paveikt. Paldies!

3
Evita_dlohi – 10.0

Sirdi aizkustinošs uzvedums, kas aizveda zemapziņā līdz savu senču piedzīvotajam, vecmāmiņas māsas stāstiem par piedzīvoto Sibīrijā. Skaudri patiess stāsts. Perfektī izvēlēti aktieri un fakts, ka šī izrāde uzvesta tieši šajā teātrī, kas šī brīža apstākļos ir nonācis diskusiju krustugunīs un vēl vairāk sakāpina emocijas, manuprāt, ir izrādes veiksmes atslēga. Perfeks komandas darbs!

2
Zanzin – 10.0

Ļoti spēcīga, paņemoša izrāde no sākuma līdz pašām beigām. Aktieru tēlojums fsntastisks.

1
user827816 – 10.0

Noraudājos. Tik dzīvi un patiesi viss stāsts un izpildījums. Katra Latvieša sāpīgs stāsts. Paldies teātrim par uzdrīkstēšanos!

1
Nika – 9.0

Bija ļoti laba izrāde. Aktieru spēle ir vnk bravo! Cerams ka būs arī par Salaspils lageri arī kaut kāda izrāde. Jo tas ir Latvijas vēsture arī.

1
SantaSk – 10.0

Sen nebiju bijusi izrādē, kuras laikā ne reizi nepaskatījos pulkstenī. Tas liecina, ka izrāde bija lieliska! Paldies!❤️

1
Gunta – 10.0

Izrādei ir ļoti svarīga nozīme sašķeltās sabiedrības vienošanā.

1
user526161 – 10.0

Ļoti izjusta,patiesa,emocionāla izrāde! Paldies ! Jūs izvedāt mani caur smagiem likteņiem,drosmi,nepadošanos,gaišajiem sapņiem traģiskos laikos. Slēcinoša izrāde! Paldies!

1
intabalt@inbox.lv – 7.0

Izrāde ir izcila līdz brīdim, kad beidzas Emīlijas - Ligitas līnija. Kad sākas Ligitas stāsts par vīriešiem un ģimenes izveidošanu - pieķeru sevi pie domas , ka garlaicīgi un gribas paskatīties pulkstenī, cik ilgi tas vilksies? Emociju uzplaiksnījums - pat zīdainīša pieskatīšana izsūtījumā! Informācija lugas beigās par to, kas notika ar mazo Sandriņu, izraisīja domu - vai tad rīt Sandru Kalnieti virzīs par Prezidenti vai?

1
RutaSilina – 10.0

Izcila izrāde- aktierspēle, scenogrāfija, īpašā pieeja, kad skatītājs sēž uz skatuves, bet aktieri izmanto arī tukšo zāli. Izcili! Īpaši novērtēju bilingvalo pieeju- patiesi sirsnīgs un cieņpilns integrācijas piemērs, kā no dažādas tautības kļūst par vienotu nāciju. Vienīgais mīnuss- vāji apgaismotais ceļš aizskatuvē/kulisēs līdz skatuvei.

1
Rita Maslova – 10.0

Paldies par izrādi! Izlasīju grāmatu, līdz asarām! Nevarēju iedomāties, kā no tā var izveidot izrādi? Tiešām ģeniāli! Viss bija ļoti iespaidīgi ar minimālām dekorācijām! Aktierspēle kolosāla!!!

0
guntis_dlohi – 10.0

Izrāde, kas saviļņo, aizkustina un liek izbaudīt plašu emociju gammu. Izrāde, kas liek brīžam justies bezspēcīgam, bet tajā pat brīdī ar apbrīnu vērot tēlus, kuri nezaudē cerību vai arī viens otra dēļ tēlo, ka nezaudē cerību, lai sagaidītu nākamo pavasari. Burvīgi, paldies.

0
Anita – 10.0

Perfekta scenogrāfija, režija un aktierspēle

0
Kampanjero – 10.0

IZCILA IZRĀDE!!! PALDIES!!!

0
Ieva Putns – 10.0

Ļoti aizkustinoša izrāde, bez liekā trāpot tieši mērķī.

0
iudre – 9.0

Skaudri, ticami, līdz asarām.

0
Zanda – 10.0

Fantastiskākā sezonas izrāde

0
AneteiSk – 10.0

Izrāde patiesi izcila, nedaudz traucēja pārāk ātri/lēni palaisti subtitri.

0
valda – 10.0

Izcila izrāde. Dramatizējums izcils. Redzētais šokē, bet ne pārlieku. Līdzsvars starp cerību un izmisumu. Nav pie kā piesieties. Smagā tēma, kas efektīvi atspoguļota. Man šis sezonas Top nr.1. Paldies!

0
Zuze – 9.0

Ļoti, ļoti laba izrāde, paldies Teātrim par uzdrīkstēšanos ♥️!

0
ilitis – 10.0

Labākā redzēta pagājušā sezonā!

0
Dzintra – 10.0

Izcila režija. Izcila aktieru spēle.

0
AnnijaJ – 10.0

Pareizie akcenti salikti pareizajās vietās. Vairākas reizes izrādes laikā asaras valdīt nebija iespējams. Skaudri, spēcīgi, plaša emociju gamma. Izrāde, kas neatlaiž vēl ilgi, un noteikti ik katru reizi pelnījusi stāvovācijas (kaut pirmā doma, izrādei beidzoties- vai applaudēt maz piedienas?). Teātris, ko piedzīvot, izdzīvot un pārdzīvot. Vienīgi pārdomas, vai izrāde kaut daļēji sasniedz savu ierasto teātra publiku, jo pārsvarā izskatījās, ka izrādi apmeklē pamata latviski runājošie.

0
Laila – 10.0

Iespaidīgi. Saturs nepārsteidz..., bet, iespējams, kādam jāredz arī dēļ satura. Vizuāli - ļoti pārdomāti. Vidējais skatītāja vecums - virs 60. Vērtīgi būtu arī jaunākai paaudzei aiziet. Ir subtitri - varēs izsekot arī krieviski nerunājošie. Iesakiet saviem krievu un krieviski runājošajiem/saprotošajiem draugiem un paziņām!

0
Ruuta – 10.0

Emocionāli par traģisko. Izcili aktieri. Novērtēju to, ka izrāde tapusi tieši Krievu teātrī. Paldies!

0
Agcha – 9.0

Ja jau izrāde bija domāta bilingvāla, lai radītu Sibīrijas sajūtu, prasījās, ka latviešu tēli savā starpā runātu latviski, it sevišķi izrādes sākumā.

0
NELLIJAK – 9.0

Ļoti laba izrāde. Līdzpārdzīvoju līdz asarām, jo identiskā dzīves notikumu un laika grieznēs, atradās arī manas ģimenes locekļi.

0
Jolanta.Rimša – 10.0

Skaudra, skarba un atkailinoša izrāde par ļoti sāpīgu Latvijas vēstures lappusi. Ļoti cienu teātri par drosmi uzvest šo izrādi, īpaši šajā laikā. Lielisks aktieru darbs; kaut arī neesmu laba krievu valodas pratēja, varēju izsekot gan sižetam, gan arī tekstam līdzi pateicoties tulkojumam. Neskatoties uz vecuma ierobežojumu, domāju, ka uz izrādi var vest arī jaunākus bērnus, lai pēc tam ar viņiem runātu un skaidrotu visu, kas redzēts.

0
CauneIng – 10.0

Izcila, spēcīga, patiesa, izjusta aktieru lomas un saspēles. Ja 2 stundas paiet nemanot un nav vēlme ieskatīties pulkstenī, cikos beigsies izrāde, tad vērtējums uz visiem 10+1 Paldies!

0
evija – 8.0

scenogrāfija !!!!!! vienkārši un labi

0
alilalaland – 10.0

Izcils iestudējums ar kvalitatīvu izpildījumu.

0
Markuss – 8.0

Paldies, bet teksts augšā atpakila, nebija precīz un daudz netika raidīts.

0
Luka – 10.0

Izrāde bija smaga,bet aktieru spēle un izrādes veids bija izcils!

0
balles kurpez – 10.0

Izcila rezija, kostimi, telosana. Titrus nevareja laikus izlasit un tie kadreiz nesaskaneja ar runato.

0
kikeeifuy – 2.0

Ļoti garlaicīga un neuztverama izrāde, brīžiem šķiet, ka paši aktieri netic, tam ko viņi stāsta. Un krievi runās, stāstīs par nelaimi, kuru seņči īstenoja?!

0
Marina.barkova – 10.0

Лучшее что я видела в театре. Тяжелея постановка с невероятной игрой актеров. Ощущение, что не дышала два часа. Спасибо.

0
Baiba – 10.0

Izcila izrāde

0
Ciprese – 9.0

Izrādi apmeklēju 25.jūlijā. Izcila režija, fantastiska mātes un meitas lomu spēle. Tēva un vīra atveidotāju Anatoliju Fečinu nevarēju uztvert. Šķita, ka iekāpis ne savā lauciņā. Nenoticēju viņa atveidotajam varonim.

0
Kristīne – 10.0

Liels, liels paldies!

0
Ieva – 10.0

Smaga, emocionāla. Bet patika.

0
diena.lv
diena.lv - Toms Čevers

Rīgas Krievu teātra izrāde Ar balles kurpēm Sibīrijas sniegos, kas iestudēta pēc Sandras Kalnietes grāmatas motīviem, ir stāsts par to, ka cilvēks visur un vienmēr ir cilvēks – raud un smejas, baidās un garlaikojas

la.lv
la.lv - Armands Kalniņš

Izrādē “Ar balles kurpēm Sibīrijas sniegos” katrs tēls palīdz veidot daudzveidīgu vidi, kurā ļaunais ir cieši blakus cilvēcīgajam.

ir.lv
ir.lv - Zane Radzobe

Izrāde Ar balles kurpēm Sibīrijas sniegos ir principiāls pagrieziena punkts Rīgas Krievu teātrī

teatravestnesis.lv
teatravestnesis.lv - Ieva Struka

Izrāde Latvijas kultūrtelpā sagaidīta kā notikums, vēršot uzmanību, ka beidzot par deportācijām runā arī krievu teātris, tomēr izrādē, ko skatījos es, lielākā daļa skatītāju pilnīgi noteikti bija latvieši, kuri klausījās paši savu stāstu, bet krievu valodā.

kroders.lv
kroders.lv - Baiba Kalna

Sandras Kalnietes romāna "Ar balles kurpēm Sibīrijas sniegos" iestudējums Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī ir viens no nedaudzajiem darbiem, kas uz skatuves runā par mūsu vēstures smagākajām lappusēm.