Meklēt...

Kaija

Liepājas teātris
Pievienot vērtējumu
7.3
22 vērtējumi

“Kaija” ir viena no izcilākajām Čehova lugām, kas autoram atnesa atzinību, 2023. gada ziemā savu versiju skatītājiem piedāvās režisors Dmitrijs Petrenko.

Stāsta centrā ir divi jaunieši – Kostja un Ņina. Viņi vēl tikai meklē savu ceļu dzīvē, taču abi ir pārliecināti, ka laimīgus viņus padarīs tikai mākslas pasaule, kurai viņi grib būt piederīgi. Viņi tic, ka mākslinieks ir vienīgais cilvēks uz pasaules, kas var būt pa īstam saprasts un mīlēts. Tāpēc viņi ir gatavi riskēt, provocēt un maksāt par šādu dzīvi visaugstāko cenu. Bet vai viņi ir gatavi vilties un saprast, ka ambīcijas ne vienmēr ir tas, kas padara cilvēkus laimīgus? Un vai cilvēks vispār var zināt, kas patiesi viņam ir vajadzīgs, lai tāds būtu? Ko darīt, ja cīņa par savām vēlmēm izrādās vien bezjēdzīgs skrējiens, kura beigās ir tikai vilšanās un tukšums?

Izrādes ilgums
2st. 20min. (2 cēlieni)
Sezona
2022 / 2023
Pirmizrāde
11. februārī, 2023.

Atsauksmes

Egle – 3.1

Kā Dmitrija Petrenko eksperiments ok. Bet kopumā auksta konstrukcija, šodienai absolūti neaktuāls iestudējums ar nekosekventu scenogrāfiju (lai gan pretencioza ļoti). Čehova teksts par zirgiem, veipu pīpēšana, vecā māksla vs jaunā māksla... izrādes daudzie slāņi katrs atsevišķi peld (slīkst) savā mikrokosmosā. Šausmīgi garlaicīgi.

0
Svapers – 3.0

Laikam pēdējā gada laikā visgarlaicīgākā izrāde, kāda skatīta. Nu ļoti neveiksmīga..

0
la.lv
la.lv - Normunds Akots

Protams, eksperimentēt var un vajag, jo kā citādi lai teātris pie tām “jaunajām formām” tiek. Patīkami, ka liepājnieki to dara, taču pagaidām izskatās, ka Dmitrijs Petrenko ir iestrēdzis satura un formas labirintos, kur viņa eksperiments ir izvērties remdenā scēniskā kompozīcijā par Čehova lugas tēmām.

diena.lv
diena.lv - Atis Rozentāls

Režisora Dmitrija Petrenko iestudējumā Antona Čehova Kaija rit savu gaitu inteliģentā, bet samērā nekonkrētā interpretācijā par neīstenotajiem sapņiem

ir.lv
ir.lv - Edīte Tišheizere

Dmitrijs Petrenko Čehova Kaiju Liepājas teātrī varētu būt iestudējis par sērgas laiku, kas bezjūtīgi un vienaldzīgi izārdījis saites starp cilvēkiem

kroders.lv
kroders.lv - Toms Čevers

Liepājas teātra jauniestudējumā "Kaija" režisors Dmitrijs Petrenko pieskaras dzīves prozai, kur maz romantikas, jo attiecības starp cilvēkiem nav nekādas liktenīgas satikšanās vadītas, bet to sairums vienalga ir sāpīgs, lai vai kādi būtu kopā būšanas motīvi.