Meklēt...

Dziesmu svētki

Liepājas teātris
Pievienot vērtējumu
9.5
139 vērtējumi

Dziesmu svētku laikā tūkstošiem cilvēku spēj vienoties dziesmās un dejās, kas aizkustina citu tūkstošu sirdis. Šajā stāstā satiekas tikai deviņi mūsu līdzcilvēki, un tomēr – viedokļi par to, kas un kāpēc notiek Dziesmu un Deju svētkos, var novest kā līdz smiekliem, tā asarām, un cerams – ne līdz kam traģiskākam.

Un lai arī šajā izrādē tiks runāts par Dziesmu svētkiem – jautājums beigu beigās ir par mums pašiem – kā saglabāt savu balsi pēc lielās dziedāšanas un kā šajos sajukušajos laikos vienoties ne tikai dziesmā, bet arī sarunā. Vai tiešām, lai patiesi sarunātos, mums vienmēr vajag īpašu iemeslu?

Izrādes ilgums
1st. 45min. (1 cēliens)
Sezona
2022 / 2023
Pirmizrāde
13. janvārī, 2023.
05.04
Piektdiena
19:00

Liepājas teātris, Koncertzālē LIELAIS DZINTARS

Liepāja, Radio iela 8
Izpārdots
23.04
Otrdiena
19:00

Liepājas teātris, Koncertzālē LIELAIS DZINTARS

Liepāja, Radio iela 8
Biļetes
21.05
Otrdiena
19:00

Liepājas teātris, Koncertzālē LIELAIS DZINTARS

Liepāja, Radio iela 8
Biļetes
09.06
Svētdiena
14:00

Liepājas teātris, Koncertzālē LIELAIS DZINTARS

Liepāja, Radio iela 8
Biļetes

Atsauksmes

Egle – 8.4

TIK gundra un jaudīga izklaide! Rasa Bugavičute-Pēce ir teātra dārgakmens. Atkal gabals, kurā vienlaikus smieties un raudāt. Sabiedrības mikrokosmoss vienā celienā. Un forši aktieri (tikai Agneses Jēkabsones varone šķita nejēdzīgs pārspīlējums), kā arī lieliska Matīsa Budovska debija režijā. Iesaku, ja vien iespējams tikt pie biļetēm! Principā - vajadzētu šo meģināt pārlikt uz kādu lielāku telpu, lai vienā reizē redz vismas uz pusi vairāk ļaužu. (Vēl tikai viena lieta, kam varu piesieties - žēl to skatītāju, kam jāsēž uz "celmiem" bez atzveltnēm.)

2
Līga – 10.0

Jaudīga izrāde! Paldies režisoram Matīsam Budovskis par šo darbu. Lai režisoram neizsīkst enerģija iestudējot jaunas tikpat jaudīgas izrādes!

1
AnnijaJ – 9.0

Tēli viegli saprotami, ar tiem ir viegli asociēties. Neparasts izkārtojums telpā, kas skatītājus var reizē mulsināt un intriģēt. Sākums likās mazliet pa daudz izstiepts, prasījās, lai izrāde “ieskrietos” nedaudz agrāk.

1
user827816 – 9.0

Lieliska dramaturģija, interesanta režija, laba aktierspēle. Paldies par pieredzi un emocijām!

1
sebstins – 10.0

Nekad nebiju raudājis, skatoties teātra izrādi. Varbūt tas bija mans patriotisms, bet šī izrāde tiešām emocionāli aizkustināja. Aktieri ļoti veiksmīgi atspoguļoja dažādās Latvijas sabiedrības daļas un to filozofijas un attieksmi pret pasauli. Bravo!

1
Elvijs – 10.0

Izcili! Līdz kaulam!

0
MartinsK – 10.0

Lieliska telpa kopā ar veiksmīgu aktiera sniegumu

0
Reinis – 10.0

Lieliski

0
bbrichka – 10.0

Izrāde mani apņēma pilnībā, jau no tās paša sākuma. Izbaudīju katru sekundi.

0
Alxz – 10.0

11/10 izrāde.

0
jkataja@inbox.lv – 10.0

Tā kā pati esmu dziesmu un deju svētku dalībniece, tad šī izrāde bija par mani. Mani skāra un saviļņoja ikviens pateiktais vārds, doma; uzrunāja ikviens izrādes varonis. Tik pozitīva izrādes gaisotne, vēl ilgi tā rezonēja manī.

0
elize05 – 10.0

Tik tuvu skatītājiem neko nevar samelot- vai nu ir vai nav. Šoreiz bija

0
Maira Egle – 10.0

Izcila režija.Bravo.

0
Kultūrmīle – 10.0

Izrāde par latviskuma kodu. Biju 2.11. uz izrādi 21:00, man trāpīja tieši 10niekā ar tās daudzšķautņainību, vērtību sistēmas analīzi. Interesanta forma, skaisti muzikālie momenti pa starpu sociālā eksperimenta stila darbam.

0
ieva_brence – 10.0

Izcila režija, lieliska aktierspēle. Biju uz izrādi, kas sākas 9os vakarā (!), bet vienalga, neskatoties uz nogurumu, aktieri un izrādes koncepts kopumā ļāva noturēt uzmanību.

0
ankod – 9.0

Superrrr. Man ļoti patika šāds izklāsts par Dziesmusvētkiem, viela pārdomām. Malači.

0
Linda – 10.0

Režisors lielisks

0
Anita – 10.0

Tik viedi, gudri un emocionāli. Labākais, ko esmu redzējusi pēdējā laikā.

0
anita – 10.0

Izcila izrāde! Režija,aktieri,scenogrāfija un telpā!!! Sen tādu nēesmu baudījusi

0
inara – 10.0

Izcila režija, perfekti tėlojumi. Viss ideāli

0
Amanda – 10.0

Izcila izrāde! Jāredz ikvienam Latvietim!

0
teatravestnesis.lv
teatravestnesis.lv - Ieva Struka

Tā kā izrāde tiek spēlēta tiešā tuvumā, redzamas arī skatītāju sejas un labi dzirdama viņu reakcija, un šī iemesla dēļ pašai izrādei ir antropoloģiska pētījuma potenciāls, ko, iespējams, arī būtu bijis vērts izmantot.

diena.lv
diena.lv - Toms Čevers

Liepājas teātrī iestudētās izrādes Dziesmu svētki tēli ir piepildīti ar spraigu dzīves izjūtu un atklāj, cik sakāpinātas un nesamierināmas var būt mūsu līdzcilvēku balsis, kuras ikdienas skrējienā nesadzirdam

kroders.lv
kroders.lv - Vēsma Lēlvalde

Matīsa Budovska debija režijā profesionālajā teātrī – Liepājas teātra Mazajā zālē tapušais iestudējums “Dziesmu svētki” – piesaka viņu kā jūtīgu radošā procesa aranžētāju, kurš ļauj izpausties katra izrādes dalībnieka personībai, tomēr pieskata, lai koprades fokusā būtu vienbalsīgi izteikta doma. Dziesmu svētki te kalpo kā metafora lielajam jautājumam par mazas tautas kopīgām vērtībām mūsdienu neskaidrajā un pretrunīgajā pasaulē.