Meklēt...

Sirēnas dziesma

Liepājas Leļļu teātris
Pievienot vērtējumu
9.3
26 vērtējumi

Muzikāla brīvdabas izrāde.

Iestudējums top kā grieķu mītu triloģijas “Puika. Meitene. Sirēna”  pirmā daļa.  Aiz katras triloģijas daļas nosaukuma slēpjas viens sengrieķu mīts, kas kanonizējies un pārvērties  mūsdienās labi zināmā “spārnotā” teicienā, piemēram, par “Ahileja papēdi”, “Ariadnes pavedienu” vai “Sirēnas dziesmu”. Iestudējuma idejas autore un režisore Anta Priedīte radošā sadarbībā ar scenogrāfu Aigaru Ozoliņu un komponistu Juri Kaukuli uzņēmušies šķetināt šos grieķu mītus, lai atklātu katra spārnotā teiciena rašanos un patieso nozīmi.

Sezona
2022 / 2023
Pirmizrāde
18. jūnijā, 2023.

Radošā komanda

Kostīmu mākslinieks Aigars Ozoliņš
Režisore Anta Priedīte
Idejas autore Anta Priedīte
Mūzikas autors Juris Kaukulis
Scenogrāfs Aigars Ozoliņš
Vokālā konsultante Ieva Dreimane

Atsauksmes

Ieva – 10.0

Liels iepriecinājums!

0
Aleksandr Ionov – 10.0

Spilgts, krāsains, iespaidīgs priekšnesums! Emociju jūra! Sen neko tādu neesmu redzējis. Šī izrāde ir radīta, lai to rādītu uz ielas! Aktieru spēle tevi ievelk piedzīvojumu virpulī, un tu peldi kopā ar viņiem atklātā jūrā. Viss ir saskaņots: kostīmi, mūzika, scenogrāfija. Un skatītāji dzied kopā ar argonautiem: "Vai deviņos mums jābūt gultā? Jābūt gultā? NĒ!"

0
Martins – 8.0

Labi aktieri. Feina mūzika.

0
Agnese – 10.0

Dinamiska izrāde, kas noder jauniešiem, pieaugušajiem, protams arī bērniem!

0
Dace – 10.0

Brīnišķīga izrāde gan lieliem, gan maziem!

0
Daiga – 9.0

Kopumā ļoti forši - krāsaini, aizraujoši. Scenogrāfija lieliska, mūzika arī. Tikai pēc izrādes pārrunājot ar ģimeni - ļoti grūti bija uztvert domu. Mans 14-gadnieks teica, ka patika, tikai neko neasaprata. 6-gadnieks - patika. Arī mums, lieliem, līdzīgi. Bet kopumā - labi pavadīts, baudāms vakars! Paldies!

0
Egmonts – 10.0

Kā labu filmu, šo izrādi var skatīties vēl un vēl, katru reizi atklājot ko jaunu. Mērķauditorija ir ģimenes ar bērniem, bet pieaugušie var doties arī vieni paši! 10 punkti.

0
Aiga – 10.0

Madara bija vislabākā!

0
la.lv
la.lv - Ilze Kļaviņa

“Sirēnas dziesma” aicina uz “bioloģiski audzētu prieku” un piedāvā to ar aizraujošām dziesmām, neticamiem stāstiem un potenci­ālu, jo, protams, izrāde tikai pieskaras un ne tuvu neizsmeļ visus antīko mītu universālos tēmu lokus.