Meklēt...

Pasta nams

Latvijas Nacionālais teātris
Pievienot vērtējumu
6.7
8 vērtējumi

Sapņu korespondence | Izrāde pusaudžiemPoētiski muzikālā izrāde aicina ļauties pārdomām par sapņošanu, gaidām un atbrīvošanos. Pirms simts gadiem Rabindranats Tagore uzskatīja par svarīgu – lai cik jauns būtu viņa sarunu biedrs – runāt par nāvi. Izrādes laika izjūta līdzinās tam brīdim, kad mēģini kādam izstāstīt to, ko esi nojautis savā sapnī… ja vien būtu īstais pastnieks, kas spētu Tavas jūtas pārtulkot īstajos vārdos.Jā, Tev ir atsūtīta pastkarte, kura vēlas, lai to izlasa. Kartītei aizmugurē gandrīz nesalasāmā rokrakstā rakstīts “ […] bet kāds slims zēns tālā Bengālijas zemē, kurš redz vairāk par mums visiem, mums pašiem paliekot neredzams, dzied par… kas to lai saprot? – nerādīšu, NĒ…”P.S. Uzmanību! Izrādē sēž uz matračiem un visi kā viens staigā bez kurpēm skaistās zeķēs!P.P.S. …ilgojos!Skatītāji visi kopā tiek aicināti pieredzēt izrādi, ieņemot ērtas vietas matračos uz zemes, pirms tam priekšnamā novelkot apavus.Izrāde 4. – 8. klases skolēniem.Izrādes reklāmas attēlu ģenerējis “Midjourney” mākslīgais intelekts, izmantojot atslēgas vārdus Amal boy under an orange blanket with a white envelope in his hands.

Sezona
2022 / 2023
Pirmizrāde
9. martā, 2023.

Radošā komanda

Autors Rabindranats Tagore
Horeogrāfs Ģirts Dubults
Kostīmu māksliniece Paulīne Kalniņa
Režisore Elīza Dombrovska
Gaismu māksliniece Krista Erdmane
Mūzikas autors Jēkabs Nīmanis
Scenogrāfe Paulīne Kalniņa

Atsauksmes

Egle – 5.2

Nu nav šitā izrāde pusaudžiem. Vispār nevar saprast, kas iedomāta kā mērķauditorija. Mans pusaudzis gulēja un beigās secināja, ka varbūt mazajai māsai derētu labāk. Grūti noticēt, ka šo izrādi veidojusi jauna režisore. Vienīgais, kas patika - mūzika. Būtu bijis forši, ja viņi visu to stāstu caur mūziku pastāstītu. Un ne tik ilustratīvi. Vilšanās.

0
Paprikoze – 7.0

Ar telpas iekārtojumu un meditatīvu mūzikas instrumentu spēlēšanu izrādē ir radīta neparasta atmosfēra. Piekrītu, ka pusaudžus varbūt mazāk uzrunās tēma un izpildījums, bet potenciāls bija liels.

0
Dace – 10.0

Izrāde pasaka, izrāde brīnums, kas pat pēc vairāk kā nedēļas, atgriežas domās uzvēdījot neticami vieglu, gaišu un pozitīvu, bet tai pašā laikā nedaudz skumju sajūtu…no šīs sajūtas var kļūt atkarīgs, jo šķiet, ka tā atbrīvo un dziedina!

0