Meklēt...

Vaļa dziesma

Latvijas Leļļu teātris
Pievienot vērtējumu
9.3
55 vērtējumi

Trīs nozīmīgākās vasaras manā dzīvē. Kasetes, cukurmaizes, slepens pasaules glābšanas plāns, noziegums un viņa - pārdzīvojumi, kas satricināja manu pasauli. Vajadzēja paiet ilgam laikam, lai saprastu, cik lielu iespaidu tie uz mani patiesībā ir atstājuši. Vajadzēja paiet ilgam laikam, lai saprastu, ka es sākos tikai no brīža, kad radās Vendels, no brīža, kad man bija 12 gadi. Pirms tam manis it kā nemaz nebija. 

Pats to neapzinādamies, vienmēr esmu gatavojies šim koncertam. Taču “Vaļa dziesma” nav tikai viendziesmas albums par visu līdz šim. Tas ir ... es pat īsti nevaru pateikt, kas tas ir. Par to, kāpēc vaļi dzied, pat zinātnieki vēl nav spējuši vienoties: vai vaļi tā mēģina pievilināt partneri, ar ko pāroties? Kilometriem tālu paziņot, ka ir iemīlējušies? Varbūt vienkārši cenšas sev pievērst uzmanību, mākslinieciski izpausties, sazināties?

Varbūt vaļi dzied, jo nespēj nedziedāt.

Izrādes ilgums
40min.
Sezona
2022 / 2023
Pirmizrāde
26. maijā, 2023.
26.04
Piektdiena
18:30

Latvijas Leļļu teātris, Kamīnzāle

Rīga, Rīgas Latviešu biedrības nams
Biļetes
24.05
Piektdiena
18:30

Latvijas Leļļu teātris, Kamīnzāle

Rīga, Rīgas Latviešu biedrības nams
Biļetes

Performanti

Radošā komanda

Māksliniece Līga Zepa
Autore Ance Muižniece
Balsis ierakstā Emīlija Ēķe
Andris Freidenfelds
Roberts Emins Jurtsevers
Režisors Rūdolfs Apse
Gaismu mākslinieks Uldis Andersons
Mūzikas autors Staņislavs Kuļikovs

Atsauksmes

Daniela – 10.0

Ļoti mīļi, atklāti un asprātīgi par pieaugšanu, 90ajiem un pirmo apjausmu, ka pasaulē pastāvošā kārtība ir diezgan sačakarēta. Forša izrāde, uz ko vecākiem aiziet kopā ar saviem pusaudžiem.

1
Aiva – 10.0

Laba izrāde, uzjundī tā laika sajūtas un atmiņas

1
Mireille – 10.0

Paldies par izrādi. Pēterim - Bravo! 👏🏽 👏🏽👏🏽

0
Marel – 10.0

Ļoti jauka izrāde, kas aizved tīņu laikos.

0
lsm.lv
lsm.lv - Kitija Balcare

Latvijas Leļļu teātra izrāde pusaudžiem "Vaļa dziesma" ir muzikāls ceļojums uz deviņdesmitajiem gadiem, kur ceļā var atrast un pazaudēt pirmo mīlestību un piedzīvot vides aktīvista ekotrauksmi. "Vaļa dziesma" kā spuraina pusaudžu izrāde savā mulsajā atklātībā izaicina sociālos tīklos konstruētās realitātes laikmetu un, pieļauju, pusaudžiem rosinās pievērsties ja ne dabas aizsardzībai, tad vismaz muzikāliem eksperimentiem kā pašizteiksmes veidam.