Meklēt...

Smalkās kaites

Latvijas Leļļu teātris
Pievienot vērtējumu
9.0
19 vērtējumi

Domas, par kurām daudz nerunā, domas, kas traucē un pārņem citas domas. Izpētīt un izprast, censties saprast, būt saprotošam. Trīs aktieri ar trīs mākslinieces Kristīnes Jurjānes radītām lellēm iestudējumā izspēlē trīs Erika Ādamsona noveles, kas atklāj cilvēka iekšējās jūtu un domu pasaules sarežģīto, brīžiem patoloģisko, brīžiem smieklīgo dabu, kas katru cilvēku padara neatkārtojamu un unikālu. Varbūt arī Tevi mēdz vajāt uzmācīgas domas?

Izrādes ilgums
1st. (1 cēliens)
Sezona
2022 / 2023
Pirmizrāde
28. aprīlī, 2023.
Atrodas izlasēs
18.04
Ceturtdiena
19:00

Latvijas Leļļu teātris, Mazā zāle

Rīga, Krišjāņa Barona iela 16/18
Biļetes
19.04
Piektdiena
19:00

Latvijas Leļļu teātris, Mazā zāle

Rīga, Krišjāņa Barona iela 16/18
Biļetes
21.05
Otrdiena
19:00

Latvijas Leļļu teātris, Mazā zāle

Rīga, Krišjāņa Barona iela 16/18
Biļetes
12.06
Trešdiena
19:00

Latvijas Leļļu teātris, Mazā zāle

Rīga, Krišjāņa Barona iela 16/18
Biļetes

Radošā komanda

Režisors Edgars Kaufelds
Leļļu māksliniece Kristīne Jurjāne
Gaismu mākslinieks Uldis Andersons
Mūzikas autors Jēkabs Nīmanis
Scenogrāfs Kristaps Kramiņš

Atsauksmes

Egle – 8.0

Ar milzīgu baudu skatījos, kā aktieri vada lelles. Un man ļoti patika stāsts par to, kā cilvēkam patīk sava galvā uzburt visstulbākās fantāzijas, kam ar reālo dzīvi nav nekāda sakara. Smalka Ādamsona noveļu interpretācija.

1
Paprikoze – 5.0

Izrāde sastāv no 3 novelēm. Trešā novele ir par greizsirdību - vīrietis vēlas pārsteigt mīļoto un atnāk pie viņas uz mājām, kamēr sieviete ir prombūtnē - tad sāk iztēloties, ka viņu krāpj, izārda sievietes istabu, izsmidzina viņas smaržu, iedomās sadusmojas - lielas, spalvainas rokas plosās pa skatuvi. Laikā, kad Latvijā tiek slekpavotas sievietes un Saeima atsakās ratificēt Stambulas konvenciju, šī "komiskā" aina izskatās baisi. Izrādes sieviešu tēli nav individuālizēti, kaut arī tos spēlē aktrise

0
Paprikoze – 5.0

Izrāde veidota no trīs novelēm, kas savā starpā nesavijas vienotā vēstījumā, varbūt vienīgi "Visas problēmas ir mums galvā" (tas nu gan nav nekāds jaunums). Trešā novele par greizsirdību izskatās baisi, ja to skatās ar pēdējo notikumu acīm - Jēkabpilī nodurtā sieviete un nepieņemtā Stambulas konvencija, izrādē - vīrietis ielavās sievietes dzīvoklī, rakņājas viņas mantās, smidzina viņas smaržas iztēlojas, kā garāmgājēji skatās uz viņas logu, jo sieviete dzīvo pirmajā stāvā... lielajām vīrieša rokām pietrūka tikai naža... drausmīgi! Bet te tikai tāds joks. Izrādē ir bezpersoniskas sievietes, kaut arī tās spēlē aktrise, nevis lelle.

0
Jens – 7.0

Man pašam bija grūti nosēdēt.

0
teatravestnesis.lv
teatravestnesis.lv - Kitija Balcare

Runāt par mentālo veselību, ņemot vērā pēdējo gadu traumējošo notikumu biezo kultūrslāni, šodien ir būtiski, turklāt Ādamsona noveles tam ir piemērota «izejviela». Taču tikpat būtiski ir atrast ne tikai izteiksmīgu formu, bet arī trāpīgu intonāciju.