Meklēt...

Vēlēšanās

Kvadrifrons
Pievienot vērtējumu
9.9
12 vērtējumi

Izrāde “Vēlēšanās” ir politisks stendaps ar pavāršova elementiem, ko KVADRIFRONA komanda veidojusi izrādīšanai Latvijas vidusskolās. Saeimas vēlēšanu priekšvakarā tā pirmo un vienīgo reizi plašākai publikai būs skatāma Tallinas kvartālā, kultūrtelpas “Tu jau zini kur.” telpās.


Izrādes laikā skatītāji aktiera Jāņa Kroņa vadībā iepazīsies ar rasola recepšu un Saeimas sasaukumu vēsturi, piedzīvos politiskas aģitācijas un provokācijas, kā arī piedalīsies aizklātā balsojumā, kurā kopīgi lems par populāro salātu ideālās receptes sastāvdaļām. Nepiespiestā un saviesīgā gaisotnē vienojoties par vispareizāko rasola recepti, sanākušie tiks aicināti aizdomāties par politiskās līdzdalības nepieciešamību - izlemjot nepiedalīties vēlēšanās, mēs sakām “Nākamos četrus gadus es esmu gatavs ēst rasolu, kura recepti noteicis kāds cits.”


Pēc ceremoniālās bļodas maisīšanas un svinīgās rezultātu paziņošanas sekos rasola ballīte ar lielo izēšanos.


“Ievēro,” tā saku sev, etiķi kad leju,

“Samērus it visur tu, tad tev meistargods!”

Un te pēkšņi paskatos un no sirds es smeju

Piegriezts ir ar rasolu milzīgs zelta pods.

/Eriks Ādamsons/

Izrādes ilgums
1st. (1 cēliens)
Sezona
2022 / 2023
Pirmizrāde
30. septembrī, 2022.

Radošā komanda

Animators Dzintars Krūmiņš
Režisore Paula Pļavniece
Dramaturgs Klāvs Mellis
Mūzikas autors Reinis Boters

Atsauksmes

oicis – 10.0

lieliski rada prieksstatu par dažādību rosola satāvdaļām savā strpā jāsarunājas īpaši vēlams jauniešiem, kas balsos pirmo reizi un pensionāriem, kuri iedomājas , ka viņu ba;sojumam ir jēga

0