Meklēt...

(R)evolūcija

Jaunais Rīgas teātris
Pievienot vērtējumu
7.1
18 vērtējumi

Ko darīt ar tehnoloģijām, kas nenovēršami pārņem cilvēku dzīvi un ielaužas pat slēptākajos dvēseles nostūros? Kā mākslīgā intelekta klātbūtnē nepazaudēt savu “es”? Vai tā ir taisnība, ka vairums cilvēku par drošību un ērtību ir gatavi atdot savu brīvību?

Šie ir daži no jautājumiem, kurus uzdod izraēļu režisores Jaeles Ronenas un no Kazahijas izceļojušā aktiera Dimitrija Šaada kopīgi sarakstītā komēdija. Darbs tapis, iedvesmojoties no pazīstamā intelektuāļa un transhumānista Juvāla Noa Harari grāmatas “21 lekcija 21. gadsimtam.”

Izrādes ilgums
1st. 40min. (1 cēliens)
Sezona
2022 / 2023
Pirmizrāde
30. septembrī, 2022.

Atsauksmes

JuliusTsar – 3.0

Apšaubāmas kvalitātes dramaturģisks materiāls

0
diena.lv
diena.lv - Atis Rozentāls

Tematiski tā ir kārtējā variācija par tēmu, kas neko īpaši jaunu nepiedāvā. Estētiski tas ir darbs, kas vismaz atstāj iespaidu, ka nav tapis īpašās mokās, bet samērā vienkāršā procesā.

la.lv
la.lv - Maija Svarinska

Izrāde, kā jau tika minēts, ir komēdija. Taču man smiekli nenāca, brīžiem pat garlaikojos. Varbūt tādēļ, ka īsti neticu tēmas kariķējumam, jo jau šodien redzam, kā tehnoloģijas paverdzina cilvēkus. Sākot jau no agrīnas bērnības, dzīve masveidā aizrit viedtālruņos un datoros. Kādēļ tomēr līdz galam negribas ticēt? Personību var ieslodzīt cietumā, var nonāvēt, bet, manuprāt, to nevar pakļaut. Un tam pierādījums ir pats Gatis Šmits. Personība.

kroders.lv
kroders.lv - Ilze Folkmane

“Izrāde būtībā ir attiecību drāma. Tā necenšas risināt jautājumus par kodolkaru vai klimata pārmaiņām, bet fokusējas uz amizantām ainām no ikdienas cilvēku dzīves.”