Meklēt...

Visi putni skaisti dzied

Dirty Deal Teatro
Pievienot vērtējumu
8.9
15 vērtējumi

Muzikāla īpašvietas izrāde.


Muzikālā īpašvietas izrāde "Visi putni skaisti dzied” sniegs skatītājiem neparastu skatupunktu uz kultūras un dabas robežām, kurās notiek cīņa starp kultivēto un dabisko, cilvēka kārtību un dabas savvaļu. Izrādes ietvaros profesionāli mākslinieki sadarbojas ar jauniem cilvēkiem, kas dzied koros. Arī skatītāji, ieklausoties un sadzirdot stāstus par putniem un cilvēkiem, veidos izrādes kopējo skanējumu.

Izrādes ilgums
2st. 20min.
Sezona
2022 / 2023
Pirmizrāde
27. maijā, 2023.

Radošā komanda

Māksliniece Pamela Butāne
Horeogrāfe Kristīne Brīniņa
Režisore Krista Burāne
Diriģents Patriks Kārlis Stepe
Dramaturģe Krista Burāne
Dramaturģijas konsultants Jānis Balodis
Mūzikas autors Jēkabs Nīmanis

Atsauksmes

irisa – 10.0

Manuprāt lieliski un izzinoši apmeklētājam ir iespēja baudīt tautasdziesmas un informāciju, saspēlē ar šī brīža aktualitātēm Latvijas dabā. Izrāde, kas liek pārdomāt, aizdomāties, uzzināt vēl, rīkoties.

0
Egle – 8.0

Reizē skumja un reizē priecīga izrāde. Sāpīgi par dabu, kuru turpinām piecūkot un necienīt, bet prieks par iespēju tik skaisti kopā būt un kopā dziedāt. Vai mēs vismaz savu LV dabu spētu pasaudzēt, ja VARAM un Kultūras ministre būtu Krista Burāne?

0
EZERS – 10.0

Neaizmirstams piedzīvojums!

0
teatravestnesis.lv
teatravestnesis.lv - Orests Silabriedis

Šis ir darbs, pie kura man kā skatītājam gribas atgriezties gan idejas, gan īstenojuma dēļ. Liekas, varētu sanākt brīnišķīgs audioteātris. Sākumdaļas Putnu sasaukšanās labi iederētos Latvijas jaukto koru aktīvā repertuārā.

ir.lv
ir.lv - Edīte Tišheizere

Visi putni skaisti dzied ir «muzikāla īpašvietas izrāde», kā rakstīts programmas lapā. Termins «īpašvietas teātris» nozīmē to, ka iestudējums lielā mērā izaug no konkrētas vietas, kura pati arī kļūst par darbības personu.

lsm.lv
lsm.lv - Kitija Balcare

Izrāde, kurā līdztekus poētiskām tautasdziesmām atklājas arī dramatiskās pārmaiņas putnu sugu populāciju ainavā Latvijā, vēsta par putnu un cilvēku attiecībām, rosinot par tām domāt arī skatītājus gan viensētās, gan vienistabas dzīvokļos.

diena.lv
diena.lv - Atis Rozentāls

Režisores Kristas Burānes jaunākais projekts Visi putni skaisti dzied startē Rēzeknē. Vēlāk tas viesosies citās Latvijas pilsētās, kur rosinās domāt par cilvēka un dabas sarežģītajām attiecībām