Meklēt...

Pārcēlāja

Dirty Deal Teatro
Pievienot vērtējumu
9.3
17 vērtējumi

Izrādē "Pārcēlāja" skatītāji kopā ar Ingu iepazīs izrādes varoni mītisko Pārcēlāju, nonāks džungļos, upes dzelmē, Aiviekstes krastos un Ingas bērnības aptumšotajās takās.

Pirms pasauli apturēja pandēmija, Inga devās atgūt savu fizisko un mentālo veselību uz džungļiem, tomēr tikai saslimstot vēl vairāk, viņai beidzot izdevās atlabt.

Režisore par šo pieredzi stāsta “Jau no cilvēces sākumiem viens no svarīgākajiem stāstiem ir par varoni, kurš izdzirdējis aicinājumu, dodas ceļā, veic dažādus uzdevumus, piedzīvo bīstamas situācijas, nomirst, lai atdzimtu, un atgriežas mājās. Mani ceļā sauca Pārcēlāja, aizvedot līdz Meksikas džungļiem, kur nāves gultā, slimības uzveikta, es pārstāju bēgt no sevis, ieskatījos pagātnes rētās un savas psihes aizaugušajās takās.

Es ceru, ka šis pieredzes stāsts, kurā man nācās nosaukt lietas īstajos vārdos, arī pārējiem var palīdzēt apzināties, ka mēs savās slimībās un bēdās neesam vieni, ka ikviens no mums reizēm jūtas apmaldījies, ka tas ir tikai dabiski savas dzīves laikā krist, piecelties un iet tālāk, jo, kā čukst Pārcēlāja - dzimšana un miršana ir viens un tas pats.”

Izrādē paredzēts neierasts vietu izkārtojums. Pirms izrādes lūgsim jums novilkt apavus.

Izrādes ilgums
1st. 20min.
Sezona
2022 / 2023
Pirmizrāde
18. janvārī, 2023.
Atrodas izlasēs
02.06
Svētdiena
19:00

Dirty Deal Teatro

Rīga, Talsu iela 1
Biļetes
03.06
Pirmdiena
19:00

Dirty Deal Teatro

Rīga, Talsu iela 1
Biļetes
04.06
Otrdiena
19:00

Dirty Deal Teatro

Rīga, Talsu iela 1
Biļetes

Performanti

Radošā komanda

Māksliniece Kate Krolle
Režisore Inga Tropa
Dramaturģe Inga Tropa
Mūzikas autori Edgars Raginskis
Kārlis Tone

Atsauksmes

AnnijaJ – 10.0

Skaudri, spēcīgi. Izrādes pēcgaršā pārdomas par vairākām tēmām. Un pārdomas vairākām dienām. Šī izrāde pamatīgi aizskar skatītāja iekšējo pasauli. Neviens nepaliks vienalīdzīgs.

2
zelmuks – 10.0

Fenomenāls kailums skatītāja priekšā. Atklātības un iekšējās pasaules uzlikšana uz paplātes. Atdzimšana un par spīti visam, ticība labajam, bezgalīgajam.

2
Gunta Lūse – 10.0

Spēks. Drosme. Prasme caur mākslu iziet no sāpēm, radīt sevi no jauna. Izrāde katarse. - Tā ir režisore un autore. Miljoniem domu, sāpes, asaras, raupja sega, spogulis ar mirušu mani, dzīve kā simtiem sniegpārslu griestos, upes aizskalota, salūzusi sirds, apbrīna par šādas izrādes iespējamību. Tā es pēc izrādes. Paldies, Inga!!

1
Lindytaby – 10.0

Dziļi..ļoti dziļi.. ielūkoties savā tumsiņā..ieraudzīt sevi spogulī.. reflektēt kā ir man..tik dziļi, ka sāp.. bet arī sāpes ir tikai dzīves sastāvdaļa. Pateicība par drosmi, par spēku, par iedvesmu just Īsti!

1
ooozols – 10.0

Sakot, ka šī ir ļoti īpaša izrāde, es nepasaku neko. Paldies Ingai un visai izrādes komandai - jūsu darbs ir nozīmīgs kā gana daudz cilvēkiem individuāli, tā arī mums kā sabiedrībai kopumā.

0
teatravestnesis.lv
teatravestnesis.lv - Juta Ance Ķirķis

Gulta, pirts, vakara pasaciņa, ūdens viļņu ritmi uz virsmas – ir daudz intīmu, privātu pieredžu mūsu atmiņu lādē, kurā šī izrāde paver spraugu, lai tās izgaismotu

lsm.lv
lsm.lv - Kitija Balcare

Ingas Tropas autordarbs "Pārcēlāja", kas aizved mākslinieces autobiogrāfiskajos ūdeņos "Dirty Deal Teatro" pustumsā, ir pašterapeitiskas mākslas fakts, kurš ieved vēl krietni dziļāk – līdz neērtai, bet skaudrai sociālai problēmai. Tropas darbs atgādina, ka cilvēks ir lielāks par savu ķermeni, kuru kāds var ievainot vai pakļaut.

la.lv
la.lv - Armands Kalniņš

Šo iestudējumu var dēvēt par guļamizrādi, jo skatītājiem šoreiz piedāvā nevis iekārtoties krēslos, bet “atpūsties” gultās. Telpa atgādina lielu palātu kāda vecā hos­pitālī, tā piepildīta ar saliekamajām gultiņām (grupas terapija?). Ir ērti un atbilstoši apstākļi nemierīgai sapņošanai (sava veida izolētībā un vientulībā).