Meklēt...

Mammu!

Dirty Deal Teatro
Pievienot vērtējumu
8.1
10 vērtējumi

Režisors un dramaturgs Valters Sīlis izrādē “Mammu!” vēlas saprast, ko spējam vai nespējam sev un citiem piedot dzīves laikā.

Izrādes centrā būs Ausma (Inese Pudža), kas pamostas svešā gultā un neatpazīst telpu, kurā atrodas, kā arī nekādi nespēj pakustēties vai piecelties no gultas. Pa Ausmas māju staigā sveša sieviete. 

Lai gan Ausma nevar pamest gultu, viņa dosies ceļojumā, kas aptver plašu laiku un telpu, un atklās skatītājiem dzīves stāstu, kuru neizbēgami ietekmējuši Latvijas vēsturiskie notikumi.

"Teātrī reti iespējams darboties šausmu žanrā. Ir grūti radīt sajūtu, ka aktieri uz skatuves ir patiesās briesmās. Tā radās ideja darbam, kurā vismaz pirmās izrādes minūtes, atbilst šim žanram. Pieauguši cilvēki briesmu, apjukuma un pirmsnāves brīžos mēdz saukt pēc mammas vai tēta, un tieši šādā brīdī sāksies izrāde," Valters Sīlis


Izrādē smēķē!

Izrāde latviešu valodā ar subtitriem angļu valodā. 

Izrādes ilgums
1st. 20min. (1 cēliens)
Sezona
2022 / 2023
Pirmizrāde
11. aprīlī, 2023.

Radošā komanda

Mākslinieks Uģis Bērziņš
Režisors Valters Sīlis
Dramaturgs Valters Sīlis
Mūzikas autors Gatis Krievāns

Atsauksmes

Sintija Katrīna – 10.0

Izrāde, kas aizrāva un lika apdomāt dzīvi par kuru neaizdomājamies. Paldies režisoram!

0
satori.lv
satori.lv - Laura Stašāne

Izrāde sākas ar saucienu pēc palīdzības. Lai arī tas ir drīzāk uzstājīgs nekā izmisis un lai arī režisors Valters Sīlis intervijā pirms izrādes runā par šīs ainas līdzību ar šausmu žanru (un var saprast, kāpēc tas viņam bijis interesanti), mani uzrunā šī mirkļa cilvēcība un trauslums. Man tas kļūst par tālāko izrādes notikumu atslēgu.

la.lv
la.lv - Ilze Kļaviņa

Nejaušam skatītājam teātra “Dirty Deal Teatro” jaun­iestudējums “Mammu!” tā lakoniskās formas un mazliet noslēpumainā satura dēļ var šķist alternatīva performance, kas tipiska neatkarīgā teātra repertuāram. Taču katram, kurš Pārdaugavas vienīgajā profesionālajā teātrī nav pirmo reizi, izrāde būs patiesi aizraujošs atklājums radošo meklējumu laukā, kas nozīmīgs gan teātra programmas, gan režisora Valtera Sīļa izrāžu kontekstos.

diena.lv
diena.lv - Kultūras diena

Režisors Valters Sīlis izrādē Mammu! dod iespēju vēlreiz izdzīvot kādas sievietes garā mūža svarīgākos mirkļus

ir.lv
ir.lv - Edīte Tišheizere

Valters Sīlis, pat ja fiziski nepiedalās, ir līdz matu galiņiem iekšā savu izrāžu vēstījumā, un tas vienmēr ir maigs un nopietns. Tāpēc uzdrošinos minēt, ka arī Valtera Sīļa lugai un izrādei Mammu! pamatā ir ne tikai paša piedzīvotais, bet arī pārdzīvotais, iedomājoties sevi protagonistes ādā.