Meklēt...

Pamatnoteikumi

Daugavpils teātris
Pievienot vērtējumu
6.0
6 vērtējumi

Brīdī, kad precēts pāris Džerijs un Džudīte izglābj restorānā satikto Džo no viņas agresīvā partnera, iesākas negaidītu notikumu virkne, kuru neviens vairs nespēj kontrolēt.

***

Džerijam un Džudītei ir apskaužama laulība. Viņš ir veiksmīgs uzņēmējs, viņa –  profesionāla attiecību konsultante. Abu ilggadējās kopdzīves noslēpums slēpjas dažos pamatnoteikumos – respektēt sava partnera telpu un nesmieties par otra vājībām. Pārliecināti, ka abu saprātīgā pieeja laulībai var kalpot par paraugu citiem, Džerijs un Džudīte kādā vasaras naktī  iejaucas cita, nejauši sastapta pāra dzīvē. Iejūtīgs psihoterapijas seanss viesistabā pārvēršas kaislību, pārpratumu un draudu pilnā trillerī, kas liks Džerijam un Džudītei ieviest jaunus pamatnoteikumus savās attiecībās.

Ēriks Čapels (Eric Chappell, 1933-2022) – angļu scenārists un dramaturgs, BAFTA balvas ieguvējs, kurš sarakstījis vairāk kā 200 televīzijas komēdiju scenārijus un 20 lugas. „Pamatnoteikumi” (Ground Rules) ir viens no viņa pēdējiem darbiem. Iedvesmu šīs lugas sižetam sniedza reāls atgadījums, kad Čapels veda uz policijas iecirkni nelaimē nokļuvušu dāmu un automašīnas spogulī ieraudzīja, ka viņus izseko šīs sievietes agresīvais partneris. Autors tobrīd nodomāja, ka tas varētu būt lielisks lugas sākums. Starp citu, toreiz viss beidzās labi. 

Izrāde tiek iestudēta saskaņā ar “Josef Weinberger Limited” (Londona) licenci.

14+

Izrādes ilgums
2st. 20min.
Sezona
2022 / 2023
Pirmizrāde
7. maijā, 2023.

Radošā komanda

Autors Ēriks Čapels
Kostīmu mākslinieks Rūdolfs Baltiņš
Režisors Gatis Šmits
Gaismu mākslinieks Sergejs Vasiļjevs
Scenogrāfs Rūdolfs Baltiņš
Tulkotājs Gatis Šmits

Nav atsauksmju

Nav pievienota vēl neviena atsauksme, esi pirmais!

diena.lv
diena.lv - Atis Rozentāls

Divās Daugavpils teātra izrādēs atšķirīgā veidā tiek pētītas partnerattiecības, uzdodot jautājumu, ko īsti cilvēki vēlas un gaida viens no otra