Meklēt...

Magda/Eva. Jedem das Seine.

Willa Teātris
Pievienot vērtējumu
8.0
1 vērtējums

Maikla Arditti lugas "Magda/Eva. Jedem das Seine." izrāde Ģirta Ēča režijā piedāvā citādu skatupunktu uz šķietami pazīstamiem notikumiem, fokusējoties uz spēcīgu sieviešu tēliem bez moralizēšanas un romantizēšanas. Luga vēsta par Evu - nevienam nezināmu "Fīrera" mīļāko un "nācijas Māti" Magdu. Sievietēm jāpieņem lēmums, kuram viņas nav gatavas, lai mēs saprastu, kāpēc un uz ko ir balstīta motivācija iznīcināt sevi un tuvākos.

Sezona
2021 / 2022
Pirmizrāde
22. aprīlī, 2022.

Radošā komanda

Kostīmu māksliniece Liene Rolšteina
Režisors Ģirts Ēcis

Nav atsauksmju

Nav pievienota vēl neviena atsauksme, esi pirmais!

diena.lv
diena.lv - Toms Čevers

Aktrišu dinamiskā saspēle, efektīgi simboliskajā bunkura šaurībā iepinot pa kādam kara realitāti atspoguļojošam horeogrāfiskam gājienam, kas stilizē maršu vai bombardēšanu, ir tik lakoniski pašpietiekama, ka gluži lieki skatuviskajā darbībā bija iesaistīt Gebelsa tēlu, kurš sarkanā tunikā un melniem cimdiem rokās spraucas ārā no telpas zem podesta.

lsm.lv
lsm.lv - Kitija Balcare

Lai arī izrāde “Magda/Eva. Jedem das Seine” “Willa teātrī” ir maigi pieteikta kā kara drāma, tās dokumentalitātē balstītā traģisma vēriens liek redzēt ko citu. Režisors Ģirts Ēcis, stāstot šo cilvēciskuma apokalipses stāstu, uz skatuves visu acu priekšā veido divu atšķirīgas dzīves pieredzes sieviešu pēcnāves maskas. Atlej tās maskulīnas vardarbības masā kā pieminekli sieviešu iekšējam spēkam. Rāda kara šausmas sieviešu acīm.