Meklēt...

Mans tēvs – Pīters Pens

Valmieras Drāmas teātris

Daniels atkal atgriežas savā bērnībā, kurā toreiz uzzināja kādu noslēpumu – viņa tēvs ir Pīters Pens, jā, tas pats lidojošais zēns no Nekurnekadzemes, zēns ar īpašajām spējām. Meklējot atbildes, kāpēc viņa tēvs tik bieži aizmirsa par savu ģimeni, Daniels tās no jauna mēģina sameklēt šajā noslēpumā – šoreiz jau būdams pieaudzis.

Stāsts par ticību, atbildību, vilšanos, vainas apziņu un pieaugšanu. Vai bija aplami ticēt tēvam? Vai tas bija godīgi? Un varbūt arī nekad netaps skaidrs, kas viņš bija. Pīters Pens? Varbūt tēvs aizlidoja, jo citādāk nevarēja?

Izrāde top projekta “Jauno maiņa” ietvaros. Tas ir Dirty Deal Teatro, Ģertrūdes ielas teātra, Rēzeknes teātra “Joriks” un Valmieras Drāmas teātra kopprojekts ar mērķi sekmēt teātra attīstību un atbalstīt jaunas skatuves mākslinieku paaudzes ienākšanu Latvijas teātrī. 

Projekts “Jauno maiņa” īstenots ar Valsts Kultūrkapitāla fonda mērķprogrammas “KultūrElpa” un Gētes institūta Rīgā finansiālu atbalstu.

Sezona
2021 / 2022
Pirmizrāde
7. janvārī, 2022.
la.lv
la.lv - Ilze Kļaviņa

Henrija Arāja pirmais patstāvīgais darbs Valmieras Drāmas teātrī veiksmīgi iekļaujas repertuāra tematiskajā lokā, risinot bērnu un ģimenes attiecību tematu, un iestudējuma psiholoģiskās spēles paņēmiens ir tuvs valmieriešu skatuviskām tradīcijām.

lsm.lv
lsm.lv - Kitija Balcare

Jaunā režisora Henrija Arāja iestudējums "Mans tēvs – Pīters Pens" Valmieras Drāmas teātrī līdzīgi obligātajai literatūrai varētu būt mūslaiku obligātā drāma ar terapeitisku iedarbību gan tiem, kuri ir vecāki, gan tiem, kuri reiz ir bijuši bērni, vai vēl jo vairāk tiem, kuri turpina tādi būt.

kroders.lv
kroders.lv - Atis Rozentāls

“Luga pieļauj precīzi nedefinēt darbības vietu, taču atsevišķu sadzīves detaļu atspoguļojumā un arī varoņu domāšanas veidā mēs atpazīstam postpadomju telpu.”