Meklēt...

Nodevība

Latvijas Nacionālais teātris
Pievienot vērtējumu
8.5
2 vērtējumi

Šķietami klasisko mīlestības trijstūri Emma, viņas vīrs un vīra draugs — un ar to saistīto "nodevības" jēdzienu 20. gadsimta klasiķis Harolds Pinters paceļ līdz daudz sarežģītākai un neviennozīmīgākai pakāpei. Nodot otru cilvēku vienmēr ir nodot arī sevi, un tas nes līdzi gan vilšanos sevī un citos, gan nepatiku, gan dusmas — par visu paveikto un par to, kas nav izdarīts. Visi trīs lugas varoņi attiecībās jūtas vientuļi un mēģina atrast ikdienas rutīnā pazaudēto "es".

Sezona
2021 / 2022
Pirmizrāde
10. septembrī, 2021.

Radošā komanda

Kostīmu māksliniece Marija Ulmane
Režisore Ināra Slucka
Gaismu māksliniece Krista Erdmane
Producente Linda Helviga
Scenogrāfe Marija Ulmane
Tulkotāji Edvīns Raups
Ieva Struka
Video mākslinieks Toms Zeļģis

Nav atsauksmju

Nav pievienota vēl neviena atsauksme, esi pirmais!

la.lv
la.lv - Ilze Kļaviņa

Iestudējums risina 20. gs. literatūrā tik populāro situāciju starp jūtu un prāta izvēlēm un ar pussoli tuvojas 21. gs. aktuālajai tēmai, proti, vai vispār iespējama nodevība, kad sabiedrība aizvien vairāk nosliecas uz patērēšanu, izmantojot ne vien lietas un vietas, bet arī partnerus kā īslaicīgas ērtības nodrošinājumu.

kroders.lv
kroders.lv - Māra Bērtaite

“Izrāde bez aplinkiem runā par godīguma un nodevības pakāpēm un dažādajām sejām, tostarp par nodevību pašam pret sevi, paciešot nepaciešamas situācijas un nedarot neko, lai pārtrauktu dzīvot dekoratīvu, bet iekšēji tukšu dzīvi.”